Roodhandtamarin

Roodhandtamarin

06 december 2015 door Dagmar
Deel deze pagina

Ik ben de laatste tijd bezig geweest met een onderzoek. Een onderzoek naar een plaats waar we allemaal wel eens komen: Palma de Mallorca. O, typfoutje, ik bedoel natuurlijk: de wc.

Als ik grafieken zie met de informatie over hoe lang een mens gemiddeld op de wc zit in zijn/haar leven word ik een beetje verdrietig. In eerste instantie om de sneue mensen die het hebben uitgezocht en dit zich daadwerkelijk afvroegen. In de tweede plaats omdat het wel erg lang is.

Sommige mensen hebben om dat tweede idee iets minder akelig te maken een scheurkalender op de deur van de wc hangen. Maar erg goed werkt het niet, want we weten allemaal dat iedereen doorbladert en op 11 oktober al de hele scheurkalender door heeft gelezen.

Studenten hebben een andere oplossing. Bijna elke wc in een studentenhuis is (mooi) versierd. De ene met kaartjes van concerten, de ander met tegeltjes met slechte spreuken (bijvoorbeeld ‘home is where the heart is’) en weer een ander super ordinair. Daar kan je zelf wel wat bij bedenken.  

Een tijd geleden was bij de Albert Heijn een actie gaande. Niets nieuws natuurlijk. We konden dierenplaatjes verzamelen met onder andere een veel te blije Freek Vonk erop. Op een dag heeft mijn huisgenote bedacht om die op de deur van de wc te plakken. Binnen mum van tijd hing de hele deur vol.

Er waren twee plaatjes, naast alle afbeeldingen met ‘onze’ angstaanjagend blije Freek erop, die mij opvielen. De ene was die van de ‘vijlslang’. Eronder stond: ‘onvoorstelbaar, maar deze slang eet andere slangen. Het liefst heel giftige’. Het viel mij niet op omdat ik laat zo’n slang ergens had gezien (dat heb ik niet) of omdat ik een obsessie heb voor slangen (die heb ik niet), maar omdat er het woord ‘onvoorstelbaar’ staat. Het is namelijk helemaal niet zo onvoorstelbaar.

Het zou pas onvoorstelbaar zijn als er stond ‘Onvoorstelbaar, maar deze slang eet op een dag exact 3409023 miljoen andere slangen’. Dat zou puur en alleen onvoorstelbaar zijn omdat het jezelf voorstellen van een groot aantal van iets, lastig is. 

Een andere afbeelding waar mijn hoofd pijn van ging doen was die van de ‘Roodhandtamarin’. Het onderschrift luidt: ‘Hij heet zo, omdat hij rood-oranje handen heeft waarmee hij supergoed kan klimmen!’. Dikke hint ook, die rood-oranje handen op de foto. Vertel mij  liever waarom dat beestje de Tamarin heet. Daar zou ik meer aan hebben.