Ski subtiliteit

Ski subtiliteit

14 maart 2015 door Dagmar
Deel deze pagina

Je kent het wel. Je staat in een Franse après-ski bar in je tijgerpak net nadat je hebt gekarpimext de verjaardag te vieren van iemand die je amper tien dagen kent. Nee niet? Oké ik geef toe: het is niet een alledaagse situatie. Maar het kan je overkomen. En ja. Het overkwam mij.             

Na een lange busrit kwamen we met een groep van tweeëntwintig aan in Saint Francois Longchamp. Het sneeuwde hard. Al gauw bleek het een verkeerde beslissing van mij om geen rolkoffer mee te nemen. Na lang tobben stond ook ik bovenaan de heuvel bij het appartement.

Voor het eerst was ik een bus vol met medestudenten ingestapt in plaats van de propvolle auto van mijn ouders. Tien mooie dagen in de Franse zon in plaats van zeven dagen chillen met de familie ergens op de grens van Oostenrijk en Zwitserland. Allemaal groene en blauwe pistes in plaats van tientallen rode en zwarte. Het was de opeenhoping van subtiele verschillen die twee skivakanties compleet anders maakte.

Om de verschillen te illustreren maakte ik een tabel met mijn favoriete upgrade programma van paint: paint.net (te downloaden op de gelijknamige site: paint.net).