Vriendenboekjesfever I

Vriendenboekjesfever I

07 januari 2015 door Dagmar
Deel deze pagina

‘Ja echt?’ was mijn antwoord vaak als iemand zei ‘natuurlijk wil ik wel in je vriendenboekje schrijven’. Al dat soort kleine momentjes samen vormen mijn beeld van de basisschool, veel meer herinner ik me niet van die tijd. Op de basisschool hechten kinderen veel waarde aan hun vriendenboekjes. Hoe meer vriendjes erin hebben geschreven, hoe cooler je bent. Het vragen of iemand in je vriendenboekje wilde schrijven vond ik altijd erg riskant. Voordat je het weet heb je een slordig kind je o zo dierbare boekje gegeven en krijg je het nooit meer terug.

Persoonlijk snap ik niet dat het alleen een eeuwige hype is onder kinderen. Waarom hebben volwassenen geen vriendenboekjes? Het is alweer zeven jaar geleden dat ik in vriendenboekjes van anderen schreef. Ik vind dat jammer. Van volwassenen krijg je immers minder voor de hand liggende antwoorden dan van een kind. Om de trend onder studenten en andere adolescenten proberen voort te zetten, schreef ik zelf mijn eigen pagina vriendenboekje, speciaal voor al mijn GroningenLife!-internetvriendjes. 

Hey! Ik ben: Dagmar. Mijn lievelingskleur is: donkerblauw. De kleur blauw die je ziet als je in de zomer ’s avonds naar de hemel kijkt. Mijn lievelingsdier is: een Okapi, op de voet gevolgd door de Axolotl, de Lakenvelderrund en Takkie (je weet wel, die hond van Jip en Janneke). Mijn lievelingseten is: alles wat ik zelf niet hoef te koken en lekker smaakt. Toen ik net aan mijn studentenleven begon, merkte ik op dat ik geen ster ben in het koken van eten. Als ik kook ga ik voor snel, makkelijk en gezond. Daarom vind ik het ook zo leuk om eens in de week te eten met mijn ploegje. Wanneer ploeggenoten koken kom ik op nieuwe kookideeën.  Mijn coolste speelgoed is: mijn opblaasbare Takkie. Als ik zeilinstructie geef in de zomer bind ik Takkie achter mijn boot. Wanneer ik wil uitleggen hoe je zo snel en efficiënt mogelijk een bochtje kan maken, kan je dat nog beter zien als dat opblaasbare beest golfjes achterlaat in het water. Mijn favoriete sporten zijn: zeilen en skiën. Mijn hobby’s zijn: het schrijven (van blogs) en tekenen. Later als ik groot ben word ik: jurist. Zo kennen wij elkaar: via GroningenLife! Heb je broertjes en of zusjes: een drieling. Wat smeer je het liefst op je boterham: pindakaas, maar dat eet ik nooit ‘s ochtends.  Wat bestel je het liefst bij de snackbar: niks. Ik loop liever wat verder door naar een etablissement waar je gezond voedsel kan halen. Ben je op iemand verliefd: nee. Wat is je favoriete muziek: muziek die je niet laat denken aan het moment waarop je het luistert. Op dit moment luister ik graag naar de Arctic Monkeys en naar Editors. Het verschilt heel erg per seizoen, is afhankelijk van het weer en hoe de sterren staan. Als je me over een maand diezelfde vraag stelt zeg ik hoogstwaarschijnlijk iets anders.  Wat vind je (op school) het leukst om te doen: zitten in Pathé terwijl ik aantekeningen maak tijdens de hoorcolleges. In Pathé heb je als eerstejaars rechten aan de RUG al je colleges. In de zalen van de bioscoop heb je comfortabele stoelen.

Aan het einde van deze maand kan je het tweede deel van deze blog vinden op deze site. Hieronder een getekende (een hobby van mij) Takkie (een van mijn lievelingsdieren)!

#takkie