Love me, gender

Love me, gender

16 januari 2018 door Esther
Deel deze pagina

Vorig jaar liep ik stage bij een kinder- en jeugdpsychologie instelling. Op het gegeven moment was er een informatieavond over transgenderisme, waar ik een stukje voor moest schrijven voor op het intranet van het bedrijf.

Om mezelf eens goed te verdiepen in het onderwerp ben ik alle afleveringen van ‘Love me gender’ gaan kijken; een programma waarin transmannen en –vrouwen op zoek gingen naar ware liefde. En dat bleek nog niet zo makkelijk.

Want hoe vindt je dan iemand die (net als jij) homo, lesbisch, biseksueel of transgender is? In het uitgaansleven wellicht, maar in de ‘normale’ kroeg is zo’n 90% van de mensen heteroseksueel. En je kan natuurlijk moeilijk aan iedereen gaan vragen wat zijn/haar seksuele geaardheid is.

En als we even teruggaan naar Groningen, wat zijn daar de hotspots voor LGBT’ers (lesbiennes, gays, biseksuelen en transgenders)? Om daar achter te komen, ben ik eens op onderzoek uitgegaan. Vorig jaar zomer sloot Café Club De Kast, een kroeg voor de LGBT-community in Groningen, haar deuren. Het goede nieuws is dat er ook iets voor terug is gekomen in onze stad. Eind vorig jaar is er namelijk nieuwe gaykroeg geopend: Café de Prins, aan de Zwanestraat.

En er is nog meer in Groningen te doen. Zo organiseert Misfit Festival elke jaar een aantal feesten in Groningen. Daarnaast kun je je bijvoorbeeld aansluiten bij Ganymedes LGBT Studentenvereniging,  theatergroepen Stichting Lesbians Unlimited of DUTSJ Queer Playback Theatre, sportvereniging Goud, zwemvereniging Zwem Goud en nog veel meer activiteitengroepen.

Stichting LGBT heeft diverse organisaties onder zich die waar de LGBT-community terechtkan. Wil je weten wat er op dit gebied verder nog te doen is in Groningen? Kijk dan even op hun website.

meer blogs van "Esther"