Agenda-Alert

Agenda-Alert

05 juli 2014 door Lucia
Deel deze pagina

Toen ik nog op de middelbare school zat, haalde ik altijd het grootste genot uit het kopen van schoolspullen. Uren verbleef ik in de V&D om ervoor te zorgen dat al mijn schriften bij mijn kaften matchten, maar toch origineel waren. Als je gaat studeren heb je helaas geen schriftjes of kaften meer nodig. De enige reden waarom je nog wel middagen in de V&D of Hema kunt doorbrengen is het zoeken naar een agenda. Want dat blijft toch wel een ingewikkelde opdracht.

Op dit moment loopt mijn geliefde agenda bijna op z’n eind. En als mijn agenda ermee ophoudt, dan houdt mijn leven er als het ware ook mee op. Pas als ik een nieuwe gekocht heb, kan ik weer dingen inplannen. Als ik dat nu al doe, ben ik veel te bang dat ik alles door elkaar ga houden en daardoor in Sri Lanka ineens gebeld wordt door m’n oma waar ik blijf. Dus op naar de Hema.

Bij het kiezen van een agenda is het van het grootste belang, dat er niks, maar dan ook niks aan zit waar je je mogelijk eventueel aan zou kunnen ergeren. Want dan ga ik dat namelijk ongelofelijk veel doen aangezien ik een agenda het hele jaar elke dag gebruik. Dus liever geen ringbanden, want dan kan ik de linker kant van de rechter pagina niet beschrijven, geen mapjes waar je foto’s net niet in passen zodat je je vriendinnen eraf moet snijden en liever ook geen touwtjes of drukknoopjes, want daar ga ik echt geen moeite voor doen.

Als je er dan eindelijk een hebt gevonden, komt de grootste opgave: het invullen van de eerste pagina. Daar moet je altijd veel teveel onzinnige gegevens invullen zoals het emailadres van je oma en of je al de waterpokken hebt gehad. MAAR het is van het grootste belang dat je dit netjes opschrijft. Anders zal je elke dag geconfronteerd worden met die doorgekraste naam of weggetypexte bloedgroep. Elke dag. Elke dag die oerstomme fout die je zo makkelijk had kunnen voorkomen, maar waar je nu gedurende 365 dagen last van hebt. Ik zou bijna een nieuwe agenda kopen.

Trots paradeer ik de Hema uit met mijn gloednieuwe agenda van 1,50. Perfect binnen het studentenbudget, geen ringbanden waar je bloedende polsen van krijg en hij bladert als een trein. Ik heb de hele avond vrijgehouden, zodat ik me volledig kan concentreren op het opschrijven van het lievelingsdier van mijn buurman. Vanaf morgen heb ik weer een leven.