Bingo met bubbeltjesplastic

Bingo met bubbeltjesplastic

17 april 2016 door Lucia
Deel deze pagina

‘Hoi pap! Ja gaat goed met me. Weet je wat ik gisteravond gedaan heb? Bingo-avond in café Kult! Het was echt fantastisch. Het hele café zat vol met studenten… wat?... nee geen bejaarden, studenten. Ja echt!’

Elke eerste dinsdag van de maand is in café Kult de Bingo-avond. Café Kult is gedecoreerd met een kakofonie aan felle kleuren op de muren, plastic palmbomen, een disco-bal en een random verlichte poster van Mao Zedong. Voor drie ekkies wordt je avond gevuld met vele potjes bloedstollende Bingo. Bij de bar bestel je een biertje en daarna wordt je voorzien van meerdere Bingo-kaarten en een stift.

‘Dames en heren! Welkom op de Bingo. Willen jullie allemaal even je stift testen? En dan liever niet op de tafel, maar op een bierviltje, dat scheelt ons weer een hoop schoonmaakwerk.’ Nadat de stiften uitgebreid getest waren, werden de Bingo-regels uitgelegd. Ik bleek beland te zijn in een Bingo-competitie voor gevorderden. Het doel was niet langer een volle rij op je Bingo-kaart, maar heftige figuren zoals een X, + of O. Bij een foute Bingo kwam je helaas niet weg met vader Jacob zingen, maar kregen de dames een snor en de heren een mannelijk geslachtsdeel op de wang getekend met een watervaste stift. Gelukkig kreeg je bij een goede Bingo wel een fantastische prijs, variërend van twintig meter bubbeltjes plastic tot vogelvoer.

Ik maak een diepe buiging voor Jasper en Maronja, het komische Bingo-presentatieduo. Wellicht heb je er nooit bij stilgestaan dat het lastig is om na twee potjes nog steeds elk balletje even energiek aan te kondigen. Maar deze twee quizmasters wisten bij elk nummer weer een nieuwe omschrijving, weetje of random manier van uitspreken te vinden. ‘Nu komt een getal dat je kan poepen, namelijk nummertje 8!’ ‘Oh ik heb hier een getal dat iets lastiger te poepen is Jasper, namelijk nummertje 56.’ Leuk was ook dat ze pas na een uur begonnen met de nummers in het Engels opnoemen. Toen bedachten ze dat ze dat het eerste uur eigenlijk niet hadden gedaan en daar niemand over gemiept had, dus hielden ze er na vijf nummers weer mee op. Ik heb nog wel één verbeterpuntje: zeg alsjeblieft niet meer ‘acht…..

… en-veertig

WANT DAN HEB IK ALLANG DE ACHT DOORGESTREEPT

Bingo spelen onder een discobal in een knalroze café met aan een tafel mensen die intens zitten te genieten van hun bubbeltjesplastic en aan een andere tafel een paar meisjes met een snor op hun bovenlip onder leiding van Jasper en Maronja die aan het discussiëren zijn welke getallen je allemaal kunt poepen, dat kan volgens mij alleen in Groningen.