Diepvriesgeneratie

Diepvriesgeneratie

26 oktober 2014 door Lucia
Deel deze pagina

Onze generatie kent vele namen: de Harry Potter generatie, de internetgeneratie, de project-X generatie, de K3-generatie, de backpack-generatie en de Björn-Borg-boven-je-broek-generatie. Nu heb ik onlangs een nieuwe trend gezien onder mijn leeftijdsgenoten, die vooral naar boven komt in studentenhuizen, waardoor wij nog een naam aan ons generatielijstje toe mogen voegen: de diepvriesgeneratie.

Restjesdag. Misschien ken je het nog wel van je ouders. Vaak op maandag at je met het gezin alles wat nog over was van het weekend, omdat het anders weggegooid moest worden. Zo kreeg je een bord voorgeschoteld met een stuk salami-pizza, sperzieboontjes, een schepje nasi en wat appelmoes. En dat was best lekker.

Tegenwoordig heeft bijna elk studentenhuis wel een vriezer waar een teveel aan pasta pesto, rijstprutje of vlees (zo goed als) onbeperkt houdbaar in blijft. Restjesdag is dus helemaal niet meer nodig, aangezien je nooit iets weg hoeft te gooien. Gevolg is wel dat de vriezers steeds meer uitpuilen en je op den duur niet meer weet in welk bakje ook alweer de lasagne van de ploegavond zat.

Ter oplossing is er een vervanging voor de restjesdag ontstaan: de diepvriesdag.

Huisgenoot 1: ‘Luus wil jij samen eten vandaag?’

Ik: ‘Ja prima! Ik heb nog wel wat ingevroren pastasaus, maar ik geloof niet dat het genoeg is voor ons beiden.’

Huisgenoot 1: ‘Oh dat geeft niet, ik heb ook nog wel wat nasi in de vriezer liggen.’

Huisgenoot 2 komt binnen tijdens het koken: ‘Hoi! Wat eten jullie?’

Ik: ‘Pasta!’

Huisgenoot 1: ‘Nasi!’

Huisgenoot 2: ‘?’

Huisgenoot 1 & ik: ‘Diepvriesdag :D’

Het klinkt misschien lichtelijk ongezellig om allebei je eigen prakje te eten, maar het voorkomt wel dat je combinaties als lasagne met pindasaus hoeft te eten.

Daarnaast kun je werken onder het motto: combineren kun je leren, maar moet je niet forceren. Als je alle restjes uit je koelkast bij elkaar flikkert, komt daar zelden een goede combinatie uit. Het zijn simpelweg teveel gerechtjes. Maar mijn huisgenoot en ik zijn erachter gekomen dat pasta met rode saus prima gecombineerd kan worden met kroepoek. Een klein hapje pasta bij haar nasi was ook zeker niet verkeerd.

Dus als je volgend jaar op kamers gaat, koop flink wat diepvriesbakjes in! (en kroepoek <3)