Een ‘even-stilstaan-bij-het-moment-momentje’

Een ‘even-stilstaan-bij-het-moment-momentje’

16 augustus 2013 door Lucia
Deel deze pagina
Vandaag had ik een ‘even-stilstaan-bij-het-moment-momentje’. Bij mij is dat een moment waarop ik de tijd even stil zet, om me heen kijk en geniet van alles wat ik zie.

Het was donderdagavond, 15 augustus 2013, half elf op de Vismarkt tijdens de openlucht bioscoop in de KEI-week. Op dat moment besloot ik een ‘even-stilstaan-bij-het-moment-momentje’ in te lassen. Dit is wat ik zag:

Allereerst lag op mijn been een Amerikaan met z’n hoofd. Zijn naam is Martin. Ik had Martin precies een half uur geleden ontmoet. We hadden heerlijk zitten babbelen over onder andere Leiden, waar hij ook was geweest, Leonardo DiCaprio en popcorn.Op het megascherm was de aller slechtste film aller tijde te zien, namelijk This is the end. Tot dat moment was Rihanna in een gat in de aarde gevallen, hadden vijf volwassen mannen gevochten om een Milkyway en was Hermelien uiteindelijk met alle drank ervandoor gegaan. Meer hoef je niet te weten, lijkt me.

Naast mij zat mijn geweldige KEI-groepje, waaronder Marnix, van wie ik die middag een keer helemaal en twee keer bijna had gewonnen met bowlen, Jesse, die na vier dagen zeuren eindelijk bij Mac Donalds had mogen dineren, Sophia, die als Duits meisje eindelijk het verschil tussen de klanken ‘ui’ en ‘ei’ kon horen en uitspreken, Elin, een Duits meisje dat ooit kinderster is geweest en nu alle Groningse mannenharten op hol brengt met haar prachtige verschijning, Iris, de KEI-leidster die na vier dagen geen geluid meer uit haar strot kan krijgen en Leon, die zwaar flirtend naast mijn lieve vriendinnetje, Roos, zat.

Ten slotte zat om mij heen een massa van geweldige mensen, waarvan ik 99% nog ga ontmoeten in de komende jaren. Ze zitten allemaal, net als ik, vol afgrijzen te kijken naar Seth Rogan die z’n eigen plas opdrinkt en zijn tegelijkertijd aan het nadenken naar welke kroegen ze vanavond allemaal zullen gaan. Ook al ken ik ze nog niet, ik weet zeker dat dit de mensen zijn met wie ik mijn studententijd wil doorbrengen.

Vergeet alsjeblieft niet om af en toe zo’n ‘even-stilstaan-bij-het-moment-momentje’ in te lassen. Het is gratis (GRATIS), kost zelfs nauwelijks tijd, maar zorgt er wel voor dat je optimaal kunt genieten van deze fantastische tijd in Groningen.