Er gaat niets boven Leon

Er gaat niets boven Leon

17 augustus 2013 door Lucia
Deel deze pagina

Een KEI-leider is een ouderejaars student, die vrijwillig een groepje ex-scholieren, ofwel KEI-kindjes, gedurende vijf dagen op sleeptouw neemt en hen bezig houdt. Hij moet hierbij ook zorgen dat iedereen het naar z’n zin heeft, de KEI-kindjes gevoed worden en er zo min mogelijk mensen kwijt raken tijdens het uitgaan. Ik zou zelf in ieder geval vanwege dat laatste totaal ongeschikt zijn voor een rol als KEI-leider (“JONGENS WAAR IS IEDEREEN?! STRESSSSSSS”). Mijn KEI-papa, Leon, was echter geknipt voor deze rol.

Allereerst heeft hij drie keer zijn volledige appartement aan ons KEI-groepje (zo’n twintig man) uitgeleend. We moesten dan wel zelf koken, aangezien hijzelf pas onlangs een ei heeft leren bakken, maar was niet te beroerd alles op te ruimen, ondanks zijn ietwat brakke kop en het feit dat z’n geliefde KEI-kindjes niet mee wilden helpen.

Verder heeft Leon mij en Roos in zeer barre omstandigheden, namelijk een gigantische hoeveelheid verf, luid brullende muziekboxen en een grote menigte, weten te beschermen tegen een levensgevaarlijke moshpit. Geloof mij, je had het moeten zien. Daar stond onze held met z’n armen beschermend om ons heen, terwijl er van achteren constant gebeukt werd tegen z’n tere ruggetje. Als hij daar niet was geweest, hadden wij nu als twee bananenschillen aan de hekjes van Neonsplash gehangen.

Ten slotte was Leon de ideale gesprekspartner. Hij heeft ons het prachtige Drentse accent aangeleerd. Je moet daar bijvoorbeeld bij het uitspreken van de woorden 'natte thee' , de letter 't' zo hard mogelijk uitspreken. Daar was ik zelf nou nooit op gekomen. Leon kon ook heel goed verhalen vertellen, waarbij de scheiding tussen feit en fictie nogal vaag bleef. Dan lachte hij met zijn lieve spleetoogjes, waardoor je zelfs begon te geloven dat hij echt familie was van Rembrandt van Rijn. Het zou in theorie toch kunnen?

Wat is dus het recept voor de perfecte KEI-papa? Men neme een jongen met een groot appartement, voeg daar wat 'schoonmaaktalent' aan toe, mix er nog wat spierkracht voor in de armen doorheen en versier hem met een mooi oud Hollands accent en wat sterke verhalen. Et voila, de perfecte KEI-papa!