George Clooney

George Clooney

14 oktober 2015 door Lucia
Deel deze pagina

Bij de studie Geneeskunde denken veel mensen aan sexy dokters zoals Patrick Dempsey, George Clooney en Hugh Laurie die nonchalant door de ziekenhuisgangen paraderen in de witte-jas-blauwe-blouse combinatie met een stethoscoop om hun nek en de hele dag levens redden van zielige kindjes. Mocht je nog twijfelen over de studie, dan heb ik goed nieuws voor je. Dit vooroordeel is HARTSTIKKE WAAR!

Vanochtend liep ik het college kinderorthopedie binnen en zag ik de docent van die ochtend al staan. M’n mond viel open. Het was precies George Clooney, maar dan beter. Z’n haar was kort en donker met wat grijze plukjes bij z’n slapen. Verder had jij de echte goede Clooney rimpels in een natuurlijk gebruinde huid en kon z'n stem zo in een natuurdocumentaire over de wonderen van de Atlantische Oceaan. Hij droeg een zwarte blouse die hij nonchalant had opgestroopt en wist hij het voor elkaar te krijgen om de hele ochtend dezelfde mysterieuze expressie op z’n gezicht te houden.

Gedurende de colleges liep hij constant rondjes door de zaal om studenten een microfoon onder de neus te duwen. Niemand werd overgeslagen. Aangezien de meisjes al bloedzenuwachtig waren door de verschijning van mr. Clooney op deze vroege dinsdagochtend, konden ze helemaal geen woord meer uitbrengen als hij ook nog eens dichtbij kwam met een microfoon. Als hij vroeg ‘wat valt er op aan deze voet?’, begonnen ze over iets dikkere enkels en zagen ze over het hoofd dat er verschillende tenen misten. Ook vond hij alle operaties ‘prachtig’ en ‘fantastisch om te doen’. Een man met een hobby dus, altijd aantrekkelijk.

George gaf daarnaast een patiëntcollege. Hij had een schattig jongetje uitgenodigd met z’n moeder. Als vrouwen ergens wild van worden is het wel knappe mannen met jonge kinderen. Je kond de oestrogeenwolken gewoon zien opstijgen vanuit het publiek. Ik denk dat z’n spreekuur vol zit met moeders. ’s Ochtends zeggen ze tegen hun man ‘nee schat, geen probleem. Ik ga wel even mee naar meneer de orthopeed’. Geef ze eens ongelijk.

Ik kan het dus absoluut aanraden om Geneeskunde te gaan studeren. Vooral de colleges kinderorthopedie mag je niet overslaan. Neem wel even een thermoskannetje koffie mee, want na een uur tegen mr. Clooney aan te hebben gekeken, krijg je enorme zin in Nespresso