Geurkaars <3

Geurkaars <3

15 december 2014 door Lucia
Deel deze pagina

Tegen lunchtijd wordt ik wakker na een zeer ‘enerverend’ gala. Ik kijk om me heen. M’n kamer is een puinhoop: alle meubels zijn bedekt onder een dikke laag kleding, m’n gala outfit van de dag ervoor zorgt voor een muffe bier/zweet/maak-maar-af geur en overal ligt stof. Lichtelijk onprettig wakker worden dus. Gelukkig is er een redding: de geurkaars.

Ik moet toegeven dat een geurkaars niet echt bij m’n imago past. Ik ben zo iemand die alles lekker ouderwets wil hebben, met meubels van bejaarden, zwart-wit foto’s in lijstjes van de rommelmarkt en een overdosis aan wollen kriebeltruien. Mijn vrienden van de middelbare school vonden het dan ook hilarisch dat ik zo blij was met het geurkaarsenpakket van de Sint. ‘Wordt de volgende stap potpourri in een glazen bak? Of ‘Home’ kussentjes?’ Feit is dat die dingen gewoon ontzettend lekker ruiken en dat ze op zo’n moment van extreme brakheid en chaos mij helemaal in de zen-modus krijgen. Toch een goedkoper alternatief dan bij een ashram in India intrekken en een minder zweterig alternatief dan een uur bikram yoga in de week. Nee, doe mij maar gewoon een geurwaxinelichtje. Ik ben niet zo moeilijk.

En als je dan eenmaal geaccepteerd hebt dat je geurkaarsen lekker vindt, gaat er werkelijk een wereld voor je open! In Groningen heb je de Søstrene Grene, een fantastisch Noors winkeltje waar ze alles hebben in pastelkleuren. In de Søstrene zit een heuse kaarsenhoek, waar je waxinelichtjes kunt scoren met bijvoorbeeld cappuccino of chocolade geur. Ja ik weet dat daar waarschijnlijk geen cacaoboon aan besteed is, maar WHO CARES. Mijn kamer ruikt lekker naar Willy Wonka.

Dus die vieze jurk in de was, schoenen schoonmaken, stofzuigen en alle ramen open om het even door te laten tochten. Dan alles dicht, verwarming op standje tropisch regenwoud en de geurkaarsjes mogen aan. Julia Roberts, eat your heart out.

PS. Ik zweer plechtig dat ik het hierbij zal laten. Mocht iemand mij betrappen op potpourri, dan zal ik m’n volledige geurkaarsenverzameling doneren aan een goed doel.