Jongens! Knakworstjes?

Jongens! Knakworstjes?

31 juli 2015 door Lucia
Deel deze pagina

‘s Ochtends: ‘Jongens! Komen jullie ontbijten? Ik heb heerlijke knakworstjes voor jullie. ’s Middags: ‘Jongens! Lunch! De knakworstjes zijn bijna klaar. ’s Avonds: ‘Jongens! Pakken jullie de borden? Dan warm ik even de knakworstjes op.’

Elk jaar vertrekt roeivereniging Gyas met ruim honderd man naar het prachtige Luzern (Zwitersland) om naar het WK roeien te kijken. In Luzern woont een boer met een grasveldje, dat hij wel een weekendje wil uitlenen aan de Groningers. Erg veel faciliteiten zijn er niet, dus komt het op de echte kampeerskills aan. Wij gingen dit jaar voor het eerst mee en voor mij, als kampeerfeut, was dat een weekend vol wijze lessen. De belangrijkste les leerde ik van de geluiden uit de tent naast ons: knakworsten.

Het grote voordeel van knakworsten is natuurlijk dat ze god-de-lijk zijn en dat er weinig mis kan gaan bij de bereiding. Nou, je zou kunnen vergeten om de deksel van het blikje te halen voordat je ‘m op de gasbrander hebt opgewarmd. Dat wordt dan wachten tot de boel weer afgekoeld is of heftige brandblaren riskeren voor je worstje. Er zijn ook mensen die vergeten zijn dat er vocht bij de worstjes zit en daarom de pot lekker omkeren boven je bord, waardoor je er een heerlijke knakworstensoep bij krijgt, waar je net niet op zat te wachten. Maar de grootste fout die gemaakt kan worden, is het kopen van light knakworsten. Want wie gezond wil doen en knakworsten wil eten, kan beter ergens gaan huilen.

Nog een voordeel is dat je eindeloos kan variëren met knakworsten: koude knakworsten, warme knakworsten, kamer-temperatuur knakworsten, Luzern-temperatuur knakworsten (zo’n 35 graden), knakworsten met broodje, knakworsten zonder broodje, knakworsten met ketchup, knakworsten zonder ketchup, knakworsten zonder ketchup, maar met mayonaise, of zelfs knakworsten met ketchup en mayonaise. Ontelbare mogelijkheden.

Voor mij was Luzern een ongelofelijk leerzaam weekend, waarin ik heb geleerd hoe ik een tentje op moet zetten zonder agressief te worden op m’n haringen, dat tanden poetsen niet in het toiletgebouw moet, maar op weg er naartoe en dat lauw bier echt wel lekker kan zijn, als je maar genoeg wilskracht hebt. Bovenal heb ik geleerd dat we volgend jaar ruimte in de kofferbak vrij houden voor twee treetjes knakworsten naast de treetjes bier.

bron: www.tritontv.com

bron: www.tritontv.com