Neonsplash

Neonsplash

19 augustus 2013 door Lucia
Deel deze pagina
‘Ja pap, we komen iets later thuis. Gister was er namelijk een Neonsplash, weet je wel? Weet je niet? Oh… nou laten we het erop houden dat het een gigantisch feest is waarbij iedereen elkaar bekladdert met verf en dat het tot vrij laat doorgaat.’

Het eindfeest van de KEI-week bestond uit een Neonsplash. Bij dit soort feesten is het de bedoeling dat iedereen in witte, OUDE kleren komt en een zonnebril op doet. Natuurlijk had het domme blondje uit Leiderdorp, oftewel ondergetekende, het nut van de zonnebril niet begrepen en deze thuis gelaten. Hm…

Om één uur wordt er afgeteld en beginnen de verfkanonnen te schieten. Ook hebben de meeste mensen zelf flessen verf aangeschaft. Mijn KEI-groepje had bijvoorbeeld lekker ingeslagen en 45 eurootjes aan verf uitgegeven. Je moet toch iets met het laatste geld uit de pot?

Maar wat maakt een Neonsplash nou leuker dan een normaal feest? ‘The colours connect the people,’ zei Jannick, een Duitse jongen uit mijn groepje. Naar mijn mening is daar geen woord van teveel gezegd. De beste manier om iemand volledig te bekladden is namelijk door middel van een innige omhelzing of door gewoon bovenop iemand te springen. Hierbij kan een zonnebril uitkomst bieden, als je niet aan een kant blind wilt worden en aan de andere kant een heftig pulserende ontsteking wilt krijgen. Oké, ik overdrijf een beetje.

Ook schept het best wel een band om helemaal vooraan bij het podium, volledig onherkenbaar gemaakt door de verf, met de brullende muziekboxen achter je, platgedrukt te worden door een moshpit. Tja, je moet het een keer meegemaakt hebben toch? Gelukkig werden Roos en ik beschermd door onze heldhaftige KEI-leider en zijn wij er zonder kleerscheuren, maar met des te meer kleervlekken er vanaf gekomen. Daarnaast hebben we natuurlijk de herinnering aan het geweldigste, meest kleurrijke en gezelligste feest ooit eraan over gehouden.

Vanochtend, twee ochtenden na het feest, vond ik nog steeds opgedroogde verf in mijn bed. Het heeft mij twee stevige wasbeurten gekost om de verf uit mijn haar te krijgen en ik weet zeker dat nog lang niet alles weg is. Dus als je iemand door Nederland ziet lopen met een lichtelijk vermoeide uitstraling, wat fluorescerend blauwe verf in het haar en een felroze bandje om de rechter pols, dan weet je dat je met een KEI-loper te maken hebt.