Tip bij het kiezen van een vereniging

Tip bij het kiezen van een vereniging

15 augustus 2013 door Lucia
Deel deze pagina
‘Nee, teveel hockey-tutjes.’ ‘Vind je? Ik vind het wel meevallen. Zij zien er best wel leuk uit.’ ‘En die dan? Ohnee, wacht ik zie alleen maar stoffige types op deze pagina.’ ‘Haha ja, laten we maar weer verder gaan.’ ‘En hier?’

Geloof mij, het kiezen van de juiste vereniging is best lastig. Je wordt vanaf het begin van de KEI-week gebombardeerd met informatie, pennen, foldertjes, petjes en zonnebrillen. Iedereen is leuk, gezellig en heeft de tijd van zijn of haar leven bij die vereniging. En natuurlijk is de concurrent helemaal niks.

Roos en ik hadden op de informatiemarkt een nieuwe tactiek bedacht voor het vinden van de juiste vereniging. Van al die lovende praatjes werden we namelijk maar nauwelijks wijzer. Op elk kraampje lag echter ook een fotoboek. Het grondig bestuderen van deze foto’s bleek de perfecte manier te zijn om erachter te komen wat voor soort mensen er nou echt bij de desbetreffende vereniging zitten. Tip: becommentarieer de foto’s niet zo hard als wij deden. Daar maak je geen vrienden mee op je eerste dag in Groningen…

Als je uiteindelijk het fotoboek hebt gevonden met mensen die jou aardig lijken, kan je met de promotors gaan praten en langsgaan bij de vereniging. Roos en ik gingen naar Gyas, een roeivereniging. We kwamen daar en we dachten meteen ‘HALLELUJAAAAH, dit is precies wat we zochten.’ De sfeer was heel relaxed, het gebouw zag er mooi uit, ze hadden lekkere hotdogs, er waren leuke mensen, natuurlijk was het roeien heel chill om te doen en laat ik nog maar een keer zeggen dat ze lekkere hotdogs hadden. Niet onbelangrijk toch?
Dus, als je door de bomen het bos niet meer ziet, grijp zo’n fijn fotoboek en ga lekker ordinair mensen afkraken. Natuurlijk heeft elke vereniging wel iets, maar om echt jouw soort mensen te vinden is dit een relaxte en grappige manier om de beste voor jou uit te kiezen. SUCCES!