Trouwen met je KEI-leider

Trouwen met je KEI-leider

12 augustus 2018 door Lucia
Deel deze pagina

"Ik denk ieder jaar terug aan mijn fantastische KEI-week in 1988. Inmiddels alweer 19 jaar getrouwd met mijn KEI-leider…. Vanavond vieren we het 25-jarig jubileum van onze KEI samen met een ander stel van KEI-leider en KEI-loper."

Maarja, hoe doe je dat, trouwen met je KEI-leider? Ik besloot vandaag dit idee ook eens in de praktijk te gaan brengen. Uiteindelijk moeten we allemaal aan de man en je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen.

Ik stuitte echter vrij snel op twee problemen: mijn enige mannelijke KEI-leider was al bezet en hij was ook nog eens homo. Op zich zorgde dit wel voor de gezelligste Grand Opening die je je maar kunt voorstellen, met veel gezwaai met lichtstaven, uitbundige dansmoves en geroddel over kontjes, maar ik had nog steeds geen geschikte huwelijkskandidaat.

Rond een uur of een besloot ik afscheid te nemen van mijn KEI-groepje en een vriendin op te gaan zoeken. Zodra ik bij haar aankwam werd ik doodgeknuffeld door een paars T-shirt. “NOG EEN KEI-KINDJE!!!!!!”

Ik wist wel dat Groningen op bepaalde vlakken verschilt van de rest van Nederland, maar van zo’n soepele adoptieregeling had ik nog nooit gehoord. Nu had ik ineens drie stief-KEI-vaders, wat nieuwe kansen bood. Nadat ze me eerst goed hadden opgevoed door mij nog meer bier te laten drinken (en geloof mij, het is nu oprecht lekker), het Groningse ‘volkslied’ hebben geleerd en heerlijk uitbundig met mij hebben staan dansen, was het dan eindelijk zover. Marnix, vader nummer 1, ging op z’n knieën (jawel), keek me aan en toonde mij in slow motion de ring. (Deze ring was dan wel gemaakt van het overblijfsel van een schuimrubberen lichtstaaf, maar dat maakte het moment er niet minder romantisch op.) Natuurlijk zei ik volmondig ‘JA’ en volgde er een innige omhelzing met klappende stief-KEI-vaders, -broertjes, en zusjes op de achtergrond.

Marnix en ik zullen zo snel mogelijk de trouwdatum bekend maken. Waarschijnlijk wordt het volgend jaar zomer in een kasteeltje vlakbij Groningen. We willen het wel graag klein houden, dus nodigen we alleen familie uit. Rechtstreekse familie natuurlijk, maar zeker ook KEI-familie en stief-KEI-familie.