WC-bril-walhalla

WC-bril-walhalla

03 juni 2014 door Lucia
Deel deze pagina

Ik heb me altijd afgevraagd wanneer mensen wc-brillen moeten kopen. Meestal komt deze namelijk bij de pot en krijg je dus niet de kans om een leuke met dolfijnen, teletubbies of vogelspinnen te kopen. Gelukkig had mijn huisgenoot het voor elkaar gekregen om een scheur in de bril de doen verschijnen. (Zij wil liever anoniem blijven.) Pijnlijk voor de bril, maar het gaf mij wel de kans om eindelijk een nieuwe te kopen…

Dus Eva, mijn huisgenootje, en ik gingen op pad richting Xenos, want daar hebben ze alles. En ja hoor, achterin de Xenos was het wc-brillen-walhalla. Bloemetjes, dolfijnen, New York en net-niet authentieke letters, de mogelijkheden waren eindeloos. We hebben daar ruim een half uur gestaan, want ja wat matcht er nou het best bij een badkamer met zowel rood-bruine, lichtblauwe als lichtgroene tegels? Het nadeel aan de Xenos is wel dat je de brillen niet even mag uitproberen. Stel je voor dat dat ding niet lekker zit? Terugbrengen is er vast niet bij.

Uiteindelijk gingen we voor een bril met schelpen en zeesterren erin. Strand in eigen badkamer, was het idee. Toen we thuiskwamen, was huisgenoot Yentl helemaal door het dolle heen, ‘WANT HIJ HAD EEN DEKSEL!’ Wat een luxe weer, dat studentenleven. Toen kwam fase II, het monteren. Helaas woon ik in een meisjeshuis en waren er geen vriendjes in de omgeving. Gelukkig had Yentl nog wel een ikea gereedschapskist, die redelijk voldeed. Drie uur later, nadat de meest essentiële schroefjes bijna doorgespoeld waren, de bril bijna ondersteboven gemonteerd was en de volledige gereedschapskist half verdronken was, zat de bril op de pot.

‘En? En???’ ‘Wat een genot!’ Eva kwam met een blik van intens geluk op haar gezicht de wc uit. ‘Nu ik!’ riep Yentl. Ze rende naar de gang en trok de deur van de badkamer met een klap achter zich dicht. Dat zou nog wel even duren. 

Strand in eigen badkamer