Champagne, Feut!

Champagne, Feut!

27 augustus 2016 door Mats
Deel deze pagina

Na een week chillen in de KEI-week is het voor veel studenten wel even afgelopen met dat chillen. De ontgroeningsweek begint. De inaugratietijd is een tijd waarin je jouw nieuwe vrienden voor het leven leert kennen, de liedjes van je nieuwe vereniging leert kennen en de tradities van je vereniging eigen wordt. Zit je bij een wat traditionelere vereniging dan kan dit bovendien een zware tijd zijn.

Maar laten we eerlijk zijn, echt zwaar hebben de feuten het niet. Het zware werk wordt gedaan door de ontgroeningscommissies. Zij moeten zichzelf iedere ochtend uit bed sleuren om 400 zeurende nullen enigszins in toom te houden. Zonder de ontgroeningscommissies zouden de feuten ongeleid zijn, niet weten wat ze moeten doen, niets leren. Alle lof dus voor de studenten die zich vrijwillig inzetten voor de vereniging om de aspirant-leden wegwijs te maken.  

Wat ik laatst dan ook zag tijdens de inaugratietijd tijd deed mij deugd. Twee hoogblonde, iets te dikke studentes zaten voor de Gall&Gall, met een fles champagne. Ze zagen er moe maar tevreden uit. Dit waren duidelijk leden van de ontgroeningscommissie van hun vereniging. Dit bleek wel uit het gesprek wat de mollige dames met elkaar hadden: ‘wat ik nog lekkerder vind dan deze champagne zijn de tranen van feuten’ zei de eerste studente zonder enige emotie. ‘waar ik toch ook wel van kan genieten is het geschreeuw van afgunst, dat klinkt mij als de bubbeltjes in deze fles’ reageerde de tweede studente.

Je zag ze duidelijk genieten van hun fles champagne à €39.95, warm, uit de fles. Maar eerlijk is eerlijk, ze verdienen het. Wat ik dan ook mee wil geven voor de ouderejaars die in de zomer van 2017 de ontgroening verzorgen: neem zo af en toe even wat champagne.