Prominentie in de wijn

Prominentie in de wijn

16 maart 2016 door Mats
Deel deze pagina

Prominentie in de wijn

Het is toch een onderdeel van het studentenleven, prominentie. Studenten die er mee bezig zijn vinden zichzelf prominent en studenten die er niet mee bezig zijn, zijn knorren. Oké dat is niet waar. Nu weten we allemaal dat prominentie iets grappigs is, iets wat we met een k(n)orrel zout moeten nemen en iets waar je na je studententijd niks meer aan hebt.

Dit in tegenstelling tot de wijnwereld. Hier heb je een paar zelf uitgeroepen gerenommeerde wijnhuizen die zichzelf ontzettende eindbazen noemen. Zij verenigen zichzelf in de primum familiae vitae. De grootste, beste, belangrijkste wijnhuizen in de wereld. Je mag hierbij als je een familliebedrijf bent en de belangrijkste speler bent in een klassiek wijngebied. Bekende namen die erbij zitten zijn: Mouton Rothschild, Pol Roger en Torres (ja, die wijnen van de ap).

Het idee is dat deze families bij elkaar komen om hun kennis te delen met betrekking tot het produceren van wijn. Een kenniskartel waar de beste wijnmakers van de wereld hun ei kwijt kunnen. De vervolgvraag is dan ook, is deze zelf uitgeroepen prominentie terecht?

Dit is te antwoorden met een volmondige JA. Als je dit vergelijkt met het studentenleven in Groningen hebben deze wijnmakers allemaal bij clubje 1 gezeten, zijn ze KEI-Praeses geweest, wonen ze in de Herestraat, werken ze bij YAG, hebben ze nog 100 commissies op hun naam staan en schrijven ze voor Groningen Life. Ja, prominentie is toch wel wat moois!