Bliep bliep

Bliep bliep

04 maart 2017 door Merel
Deel deze pagina

Mijn naam is Merel en ik spendeer mijn weekenden in een supermarkt, waar ik urenlang naar bliepjes luister. De gekste voorwerpen glijden door mijn vingers. Je kent de kiwi en de ananas, maar heb je weleens gehoord van de pitahaya of de pepino? Ik geef het eerlijk toe – voordat ik als caissière bij de supermarkt werkte, wist ik nog niet eens van het bestaan van een flespompoen af.

Bij bijna elke supermarkt is het verplicht om een naamkaartje te dragen. Over het algemeen is dit een prima regel. Dat ik regelmatig de vraag krijg of ik net zo mooi kan zingen als het vogeltje, laat ik maar even achterwege. Nog erger zijn de klanten die je naam langzaam uitspreken, alsof je naam een derde wereldoorlog teweegbrengt. ‘Hallo Meeeereeeel, ik zie dat je al op me aan het wachten was.’ Inderdaad. 

Naast de constante bliepjes en naamkaartjes valt er ook wel eens iets in de supermarkt. Hoewel ik als caissière inmiddels een reflexvermogen heb ontwikkeld waar je u tegen zegt, gebeurt het heus wel eens dat er een doos eieren van de kassaband af valt. Op dat moment is het altijd maar hopen dat het bij een andere kassa gebeurt. Dan kan ik namelijk grinniken en net doen alsof er niets aan de hand is. In dit geval komt karma echter om het hoekje kijken. Zoals die ene keer dat ik net nieuwe schoenen aanhad en er een flesje bier viel. Het schoonmaken was nog niet zo’n ramp, erger was de bierlucht die ik de rest van mijn shift kon ruiken.

Op de een of andere manier denken klanten altijd dat ze originele grappen maken. ‘Wil je er ook een glas bij?’ vragen ze bijvoorbeeld als ik hen vraag om een flesje zodat ik er een betaald-sticker op kan plakken. Of die ene klant die wanhopig met zijn autosleutels zwaait als ik hem vraag naar zijn legitimatiebewijs. Néé, legitimeren met autosleutels is net zo kansloos als het legitimeren met een flespompoen. Dat je het even weet.

Verder is het werken in een supermarkt best leuk hoor. Meestal gaat het gewoon zijn gangetje. Als je dan ook nog leuke collega’s hebt, mag je helemaal van geluk spreken. En niet te vergeten, je komt achter het bestaan van de meest bijzondere producten! (Hint: een pitahaya of een pepino).