Doneer je haar!

Doneer je haar!

03 januari 2018 door Merel
Deel deze pagina

Waarom zou je je haar doneren? In eerste instantie zou mijn antwoord zijn om er iemand gelukkig mee te maken. Echter besef ik me dat ik in mijn omgeving nauwelijks tot nooit hoor dat iemand zijn of haar haren doneert. Ik vraag me af waar dit door komt. Willen mensen liever hun lange lokken niet kwijt of is er iets anders dat hen tegen houdt? Hier heb ik in ieder geval een aantal redenen op een rijtje gezet waarom je haar doneren wél een goed idee is.

1. Je kent vast wel het algemene citaat dat zo vaak wordt gezegd door vrienden of familie: ‘haar groeit zo weer aan.’ Deze zin wordt vaak genoemd als je erover nadenkt iets geks te doen met je haar. Een paars kleurtje, dreadlocks of kortpittig – het kan allemaal. Maar als je al deze dingen zou overwegen, waarom ook niet een keertje je haar doneren?

2. Het is helemaal gratis. Natuurlijk kost het even tijd om die haarbos opnieuw te laten groeien, maar je bespaart daarmee wel op een bezoekje aan de kapper. Dat merk niet alleen jij, maar ook je portemonnee. Het gaat nu dus niet om centen, maar om centimeters.

3. Je steunt er een goed doel mee. Stichting Haarwensen is al jaren bezig om zoveel mogelijk zieke kinderen een steuntje in de rug te geven door middel van een nieuw kapsel. Vanaf 1 tot 21 januari is er zelfs een speciaal evenement waarbij kapperszaken in Groningen zoveel mogelijk haar verzamelen door middel van haardonaties. Waar wacht je nog op? Meedoen!

4. Last, but not least maak je een ziek kind blij met een nieuw kapsel. Haar verliezen tijdens je ziekte is een van de moeilijkste dingen die je kunt meemaken en daarom kan een nieuwe haarbos echt als lichtpuntje gezien worden. Daardoor ben jij als haardonor niet als enige blij met een nieuw kapsel, maar ook degene die het haarwerk van jou ontvangt. 1 + 1 = 2.

Ben je overgehaald om je haar te gaan doneren? Goed zo! Als je toch nog iets meer informatie nodig hebt, kun je deze raadplegen op de site van Stichting Haarwensen. Als je eenmaal een nieuwe coupe hebt (een frissere start in 2018 bestaat niet), kun je dit delen via de hashtag #happynewhair en/of #daretoshair.