Het leven van de fiets

Het leven van de fiets

17 september 2017 door Merel
Deel deze pagina

Of je je fiets nu knalroze verft of hem in zijn natuurlijke kleurpalet houdt, de fiets in Groningen is er om gezien te worden. Waar je ook kijkt, in de stad is deze tweewieler overal te spotten. Jong en oud hebben allemaal een grote liefde voor de fiets.

Helaas zijn fietsdiefstallen in de stad een feit. In de eerste helft van 2016 waren het aantal aangiftes in Groningen het meest (volgens Groningen Nieuws NL). Toch weerhoudt dat studenten niet om de fiets te pakken. Een nieuwe ‘tweedehandse’ fiets koop je toch zo weer voor een prikkie. Dat is precies waar deze blog over gaat: de ‘levenscyclus’ van de fiets. Hoe je het ook wendt of keert, je komt er nooit precies achter hoeveel billen op jouw vintage fietszadel hebben gezeten.

Dat maakt het ook wel weer interessant. In hoeveel steegjes heeft jouw fiets al gestaan zonder dat jij er vanaf wist? Hoeveel fietsbellen heeft ie’ al versleten? Als je het aan mij vraagt, denk ik dat het leven van mijn fiets er als volgt uit ziet: hij is zeven jaar geleden gekocht door een 65 jarige vrouw genaamd Annie. Annie heeft er vele kilometers op gemaakt samen met haar man Cor. Na vijf jaar besloten Annie en Cor te emigreren naar de Canarische eilanden. Toen is mijn fiets verhuisd naar het pittoreske Groningen. Hier kwam hij uiteindelijk bij mij terecht. Vrij saai verhaal, toch? Misschien was Annie wel helemaal niet de eerste eigenaresse. Wie weet behoorde mijn fiets wel tot het vervoermiddel van een bende. Met een beetje fantasie komt je fiets de hele wereld over ;)

Enfin. Waar het uiteindelijk om gaat, is dat je de kilometers op je fiets blijft maken. Hiermee voorkom je niet alleen de propvolle busritten naar school, het is ook nog eens goed voor het milieu. Als je je binnenkort verveelt, moet je ook maar eens het levensverhaal van je fiets bedenken. Er kunnen nog best interessante verhalen ontstaan!