New year, new me?

New year, new me?

13 januari 2018 door Merel
Deel deze pagina

Doe jij nog mee aan goede voornemens? Het nieuwe jaar is alweer ingeluid en dat betekent dat studenten massaal hun warme bed inruilen voor lange schooldagen en het blokken voor tentamens. De vraag is echter: hebben studenten ook goede voornemens voor 2018?

Kamila is tweeëntwintig jaar en ze studeert International Communication aan de Hanzehogeschool. Kamila’s voornemen voor 2018? ‘Ik heb net mijn minor in Brussel afgerond. Omdat ik in mijn derde jaar zit, ga ik stagelopen. Ik hoop dat ik mijn stage goed ga afronden en dat ik op professioneel vlak kan groeien. Daarnaast zou ik in 2018 minimaal twee nieuwe landen willen bezoeken. Tot slot zou ik ook graag mijn Franse en Nederlandse taalvaardigheid willen verbeteren.’ Dat is een keurig lijstje!

Hyeonsoo is vijfentwintig. Op dit moment verblijft hij voor een tijdje in Groningen, waar hij ‘The Campaign’ studeert aan de Hanzehogeschool. Hyeonsoo’s voornemen is kort, maar krachtig. ‘Mijn goede voornemen in 2018 is dat ik wil stoppen met roken. Ik vind het erg moeilijk, maar ik ga proberen door te zetten.’

‘Goede voornemens? Daar doe ik niet aan, dat gaat toch niet goed.’ Sybrenne is twintig jaar en ze studeert Multimedia, Concepting & Design. ‘Ik snap niet waarom er zo’n druk moet liggen op goed of gezond beginnen in januari. Als ik een goed voornemen heb zoals gezond eten, begin ik daar gewoon in een andere maand mee.’

De meningen over goede voornemens zijn dus verdeeld. Niet iedereen is er zo blij mee. Sommigen zijn zelfs van mening dat je goede voornemens beter in 2017 kan laten. Wat mij betreft is goede voornemens hebben hartstikke prima, zolang je er niet in overdrijft. Het leven moet namelijk nog wel lekker studentenproof blijven (lees: genieten op zijn tijd). En jij? Heb jij al nagedacht over jouw goede voornemens voor 2018?