Parapluhater

Parapluhater

22 juli 2017 door Merel
Deel deze pagina

Zodra de regen met bakken uit de hemel begint te vallen, verschijnt hij weer: de paraplu. Hij wordt zowel geliefd als gehaat. ‘De paraplu is als een ex die als een blok aan je been blijft hangen,’ aldus mijn oma. Echter snap ik ook dat niet iedereen behoefte heeft aan een regenkapje. Het zou in ieder geval wél een stuk veiliger zijn.

Want ja, wat is er eigenlijk zo handig aan een paraplu? Tuurlijk – hij beschermt je tegen wind en regen. Maar daarnaast is hij ook zwaar en lomp. Daarnaast, als je niet uitkijkt, loop je zo blijvend letsel op als je een paraplu tegen je hoofd krijgt. Au.

Om je een idee te geven waarom paraplu’s verboden zouden moeten worden, geef ik je graag een kijkje in mijn gebodenlijstje.

  1. Zoals ik al zei: een paraplu is groot en onhandig. Als iemand met een paraplu voor je loopt, zie je mooi niets.
  2. Het is geen wonder dat de paraplu niet mee naar binnen mag in concertzalen: de paraplu is gevaarlijk. Wat als je hem per ongeluk laat vallen op iemand? Thuislaten dus.
  3. Hoewel een paraplu je zou moeten beschermen tegen regen, werkt dat niet echt mee als iemand hem recht in je gezicht uitschudt. Die douche in de ochtend had je ook wel kunnen overslaan ;)
  4. Even een fietstochtje maken met de paraplu in je handen, gaat ook niet van harte. Wat dacht je van een flinke windhoos, waardoor je met fiets én paraplu je zwaartekracht verliest?

Begint het inmiddels tot je door te dringen dat de paraplu gevaarlijk is? Mooi zo. De vraag blijft echter nog wel: wat moet je dan doen als het buiten stormt? Toch maar een regenkapje op? Gelukkig zijn er nog meer oplossingen (neem ze vooral niet te serieus).

Als eerst: de ‘umbrella hat’. Deze paraplu en hoed ineen beschermt je tegen het weer, maar blijft door middel van een hoofdband ook stevig zitten. Twee in een dus! Wil je écht trendsetter zijn, dan moet je vooral kiezen voor de ufocap. Geloof het of niet, deze hoed bestaat echt! Het is vooral een ‘hebbedingetje’ voor kinderen. Hij wordt nog niet veel gedragen in Europa, maar wie weet komt daar binnenkort verandering in. Naast deze twee gekke oplossingen heb ik nog meer gevonden. Heb je bijvoorbeeld wel eens gehoord van de nubrella? Laat ik het zo omschrijven: het is de extreme vorm van de umbrella hat. Vooral even googelen dus.

Moraal van het verhaal: laat je paraplu voorlopig thuis als je een regenstorm gaat trotseren. Er zitten namelijk meer nadelen aan dan voordelen. Wat kun je dan wel doen? Een umbrella hat of een ufocap opzetten, natuurlijk! Of, om in de stijl van de student te blijven, kun je ook gewoon lekker een capuchon opzetten. Wel zo makkelijk.