Wat heb je dit weekend gedaan?

Wat heb je dit weekend gedaan?

05 juni 2017 door Merel
Deel deze pagina

‘Dus. Dit weekend heb je luidkeels meegezongen met karaoke hitjes van de Toppers, je hebt driehonderd kattenfoto’s gemaakt en oh ja, de tweehonderd seconden aan selfiemateriaal was ook aanwezig.’ Wat is er gebeurd met de maandagochtenden waar je op school kwam en mensen je vroegen hoe je weekend was? Met de opkomst van social media kanalen als Snapchat, Instagram en Facebook krijg je ieder moment van de dag een gedetailleerd portret te zien van de medemens. Het lijkt wel alsof je 24/7 op de hoogte bent van elkaars leven.

Hoewel ik op veel vlakken erg modern ben, moet ik eerlijk toegeven dat ik iets achterloop met mijn Prepaid telefoontje inclusief maar liefst 4GB opslagruimte. Dit gebrek aan ruimte zorgt ervoor dat ik Snapchat niet kan downloaden (sorry, Instagram gaat dan echt voor). Daarnaast heb ik niet eens een internetabonnement, waardoor ik altijd heerlijk afhankelijk ben van de wifi in de trein (en écht, die werkt negen van de tien keer niet). Echter doe ik dit allemaal mezelf aan. Geen zelfmedelijden dus.

Er zijn namelijk ook zeker voordelen aan Snapchat-loos zijn. Natuurlijk is het erg jammer om de reeks kattenfoto’s te missen, maar wat dacht je van de vrijheid die om de hoek komt kijken zodra je je even niet in het virtuele wereldje waant van je medestudenten/collega’s/vrienden/familie? Hoe je het ook bekijkt, op social media is het makkelijk om een masker op te zetten. Zeg nu eerlijk, die onderkinselfies stuur je écht niet naar iedereen in je vriendenlijst. Het checken van je social media kanaal is echter een behoefte geworden waar je routinematig mee bezig bent. Hoeveel kilometers zou ik inmiddels al hebben gescrold op mijn telefoon? Ik mag dan achterlopen met mijn Prepaid model, maar scrollen kan hij als de beste.

Als advies geef ik je mee om vooral door te gaan met het uploaden van je karaoke filmpjes en kattenfoto’s (er zijn namelijk nooit genoeg van dit laatste). Echter nodig ik je uit om social media een dag niet te checken. Laat het virtuele wereldje een keer in je zak zitten en omarm het bevrijdende gevoel. Wie weet opent het een hele nieuwe wereld voor je!