Bamischijf, tequila, pizza

Bamischijf, tequila, pizza

06 februari 2017 door Patrice
Deel deze pagina

De tentamens zijn weer voorbij (Holee)! Je raadt het al wat dat betekent… de stad onveilig maken. Eerst gezellig met de meiden een fles gin leegdrinken, uiteraard de tonic en limoen niet vergeten. Daarna naar de Oblomov voor nog wat extra gezelligheid, jas ophangen en hup Shooters in!

Na de tentamens wil ik alleen maar dansen. Lekker de heupjes los met mijn favoriete danspartners en nog maar wat wijntjes of biertjes. Ik kan zo wel doorgaan tot diep in de nacht. Totdat hét moment ineens nadert. Dit had ik niet zien aankomen. Het is pas half vier en oh wat een ellende. Het uitgestelde, maar toch verwachte hongergevoel speelt op. Pizza, kapsalon, patatje oorlog. Wat gaat het vannacht worden?

Ik weet niet waar ik het zoeken moet. Naast Shooters zit de Max. Frietjes, snacks, kipnuggets. De keuze is reuze. Aan de andere kant van de Shooters zit een kebab zaak waar je ook pizza’s kunt eten. Weet je wel, zo’n heerlijke sappige met de perfecte bodem (tenminste… dat denk ik altijd om 5 uur ’s nachts, of het echt een goede bodem is? Don’t ask me!). Vriendin nummer 1 heeft zin in snacks, vriendin nummer 2 in friet en vriendin nummer 3 in een kapsalon. Unaniem besluiten we om naar de Max te gaan. Die bamischijf in de muur schreeuwt naar me ‘Neem mij! Neem mij!’. Ik kan zijn bevel natuurlijk niet negeren, gooi een paar muntjes door de daarvoor bestemde gleuf en binnen een seconde ligt er een heerlijk warme bamischijf in mijn handen.

Charmant een bamischijf eten met de gin stromend door je aderen? Mission impossible. Gelukkig zijn mijn vriendinnen net zo klunzig als ik en zitten zij er ook helemaal onder. De één heeft mayo aan haar kin hangen en de ander heeft nog een restje kroket in haar haar. Gelukkig maakt het ons allemaal niet zoveel meer uit en kunnen we er om lachen. Na het bezoekje aan de Max zijn we nog niet uitgefeest. Gelukkig kunnen we nu rollend naar ’t Feest om de avond compleet te maken.

Als vriendin nummer één tequila voorstelt vinden we dit natuurlijk allemaal een uiterst slim idee. Dus hup, ‘Shots für allen’! Je raadt het al, dit gaat fataal mis. Het is zelfs zo erg dat het honger gevoel gewoon weer op begint te spelen. Dan bedenk ik me: ‘Dat tentje naast Shooters, die heb ik vannacht nog niet gehad..’ Dus daar ga ik. Met drie shots tequila en een bamischijf in mijn maag op naar die ene tent. De namen van de pizza’s lezen is nu een zeer moeilijke opgave. Dit geef ik na drie minuten mijn ogen dichtknijpen dan ook maar op. Ik ga veilig voor een pizza calzone.

En wat een heerlijke pizza was dat. Ondanks dat ik dertig minuten moest wachten heb ik oprecht genoten. Voor nu is het wel weer even gebeurd met de tequila en het fastfood. Ik ben benieuwd wat de volgende after-tentamenperiode me zal brengen.