Bergbeklimmen

Bergbeklimmen

19 juni 2016 door Patrice
Deel deze pagina

Bergbeklimmen

Yes, na een paar keer hospiteren had ik eindelijk mijn droomkamer gevonden. Maar liefst 17 vierkante meter mét hoog plafond. Het indelen van mijn kamer was één groot feest, want ik kon een hoogslaper kwijt! Dat betekende meer ruimte voor andere dingen die in een studentenkamer horen, zoals een bank en een bureau.

In de IKEA had ik al snel m’n meubels bij elkaar gevonden en natuurlijk ook de hoogslaper. Ik had de goedkoopste tweepersoons hoogslaper gekozen, want zoveel geld voor mijn uitzet had ik niet gespaard. Het leuke is dat deze enorme hoogslaper in elkaar gezet mocht worden. Ik had een belangrijke taak als assistent van mijn vader en mocht af en toe een stang vasthouden, terwijl mijn vader aan het zwoegen was.

Toen dit monster eenmaal in elkaar gezet was, moest hij eerst aan de muur geschroefd worden, Anders kon deze hoogslaper nog wel eens mijn dood worden. Zo gezegd, zo gedaan. Deze hoogslaper stond muurvast en was veilig verklaard! Mijn eerste nacht in mijn nieuwe kamer en op mijn nieuwe bed, was vreemd. Ik lag zo hoog in de lucht en kon vanuit mijn hoogslaper mijn kamer nog eens goed bekijken.

Het slapen op mijn hoogslaper ging prima, ik had een heerlijk matras en ondanks dat hij een klein beetje kraakte lag het erg lekker. Totdat ik voor het eerst op stap ging en kneiter lam thuis kwam. Ik wilde mijn bed direct in, maar dit ging niet zo soepel. Het leek wel of ik de Mount Everest moet beklimmen. Mijn trap had maar zes treden, maar het leken er wel zestig.

De eerste twee treden waren het moeilijkst. Ik verstapte me wel een keer of vijf, dus ik besloot om direct naar de derde trede te gaan. Dat ging natuurlijk helemaal mis. Ik viel zo hard van mijn trap en schaafde mijn hele knie open. Uiteindelijk heb ik het maar opgegeven en ben ik die nacht op de bank gaan slapen.

Na deze nacht kwam ik na een avondje zuipen niet alleen thuis. Ik kwam net mijn kamer binnen toen ik me bedacht: nu moeten we samen de Mount Everest beklimmen. Mijn logée liet me als eerste de trap op gaan (wat een gentlemen…) Ik besloot om nu achterstevoren de trap op te gaan. Dit verliep niet helemaal zoals plan. Ik verstapte me en uiteindelijk gleed ik weer net zo hard naar beneden.

Gek genoeg was mijn logée toch iets beter in berg beklimmen. Hij klom zo soepel in mijn hoogslaper, alsof het niets was. Was hij misschien toch niet zo dronken als ik dacht? Of ben ik gewoon echt heel klunzig met een paar drankjes te veel?