Carnaval in 't Noorden

Carnaval in 't Noorden

21 maart 2016 door Patrice
Deel deze pagina

Carnaval in 't Noorden

‘Carnaval in ‘t Noorden, dat is n feest mit pit!’ Hét lied dat jaarlijks wordt gezongen door alle carnavalgangers in Ter Apel. In tegenstelling tot in het zuiden van ons land wordt er in Noord-Nederland alleen carnaval gevierd in Ter Apel en Kloosterburen. Hier komen wel ontzettend veel mensen op af, maar er zijn nog meer mensen in het noorden van het land die helemaal geen carnaval vieren.

Tijdens carnaval gaat iedereen verkleed in de leukste en gekste pakken. Politieagenten, piraten, bunny’s etc. Je ziet eigenlijk alles wel voorbij komen. Iedereen haalt één keer in het jaar alles uit de kast. In Groningen daarentegen halen de studenten bijna wekelijks de gekste pakken uit de kast. Gisteren fietste ik nog door de Gelkingestraat langs een groepje Sneeuwwitjes. Vijf meisjes in precies dezelfde outfit en een pruik met pikzwart haar

Op woensdag en donderdag is het helemaal een gekkenhuis in de stad. Dan zijn alle clubavonden/themafeestjes en gaan de verkleeddozen weer open. Over verkleeddozen gesproken, ik ben nog geen studentenhuis tegengekomen waar geen gezamenlijk verkleeddoos is. Super handig toch? Zo draag je bijna nooit twee keer dezelfde outfit!

Op een random woensdag of donderdag zou je best eens op een trappetje op de Grote Markt kunnen gaan zitten om te kijken wat er allemaal langskomt. Sinds de komst van de onesie zie je op een avond een handjevol tijgers, beren en konijnen. Sommige studenten doen écht hun best en maken zelf een outfit.

Ik heb het geluk om in een commissie te zitten met creatieve mensen. Tijdens een feest van ESN Groningen met als thema ‘Oktoberfest’ gingen wij niet in een dindrl (zoals bijna iedereen). Nee, wij gingen gewoon verkleed als bier! Awesome toch? Met een kartonnen verhuisdoos, verf en touw van de Action heb je zo’n bieroutfit zo in elkaar (oké, het kost je misschien een avondje).

Ook overdag kom je soms rare outfits tegen in de stad. Vooral net na de zomervakantie, als de ontgroeningen van de verenigingen weer begonnen zijn. Gelukkig loop je meestal niet alleen voor gek. Samen met hun jaarclub mogen de nieuwe feuten zich in opvallende, ongemakkelijke outfits heisen. Een goed begin van een prachtige studententijd, of niet dan?