Drukte in de stad

Drukte in de stad

18 juli 2016 door Patrice
Deel deze pagina

Drukte in de stad

Groningen, of nou ja, eigenlijk de hele wereld, heeft een nieuwe hype. En niet zomaar één: met deze hype gaan mensen de straat op! Zelfs in deze hoor zomer (jep, het is veel te koud in juli 2016) trekken mensen hun schoenen en (regen)jassen aan en gaan op pad. Het enige wat iedereen mee heeft zijn sleutels, een smartphone en een powerbank (of twee). 

Hordes mensen trekken naar het Noorderplantsoen, de Herestraat, het Stadspark, het Bernoulliplein en zelfs het normaal verlaten in de zomer Zernike wordt druk bezocht. De 'hidden places' van Groningen worden herontdekt en er wordt nieuw leven geblazen in oude ontmoetingsplekken. Ondanks het slechte weer bruist het deze zomer in de stad. 

Mensen lachen, mensen kletsen, maar wat het meest opvallende is: mensen zoeken. Ze zoeken wel op een erg bijzondere manier. Niemand verliest het beeld van zijn of haar telefoon uit het oog. Zonder GPS zijn deze zoekende mensen helemaal niets. Ondanks dat ze veel kletsen worden er maar drie dingen besproken: 'Hoeveel heb jij al gevangen?' 'Waar zitten ze?'  en het allerbelangrijkste: 'Waar is Pikachu?' 

Ja mensen, ook Groningen gotta catch 'em all... De stad is totaal in de ban van: Pokémon Go. Want hé, Groningen is niet alleen de beste stad om te studeren, maar ook de beste stad om een shitload aan Pokémons te vangen. 

P.S. Pikachu heeft zijn schuilplaats bij de ZARA. Just sayin'.. ;-)