Een kloddertje roze hier…

Een kloddertje roze hier…

20 november 2016 door Patrice
Deel deze pagina

Een kloddertje roze hier…

Een kloddertje roze daar… De gemeente is aan het verven geslagen, en hoe! Midden op de grote markt staat een nieuwe blikvanger. Of eigenlijk een oude blikvanger in een nieuw kleurtje. Een gebouw aan het begin van de Poelestraat is namelijk helemaal roze geschilderd, knalroze! Niemand kan er meer omheen. Groningen laat hiermee maar weer even zien wat er allemaal mogelijk in deze bewegende stad.

De achterliggende gedachte voor het roze schilderen van het pand is om meer commotie te veroorzaken voor het Let’s Gro festival. Een ‘festival’ in de stad dat georganiseerd is om te praten over de toekomst van Groningen. Super initiatief natuurlijk, om de ‘gewone burgers’ te laten meepraten en denken over vernieuwingen in de stad. Nu bestaat de bevolking in de stad Groningen voor ¼ uit studenten, dus ook ik voel me zeker aangesproken.

Nadat ik dit gebouw gespot had vroeg ik me bij mezelf af: ‘waarom roze?’. Ik ben toen eens na gaan denken en bedacht me dat er een aantal weken geleden ook al een regenboog is geschilderd op een pad vlakbij het station. Dit had te maken met de nationale ‘coming-out day’ en staat symbool voor de acceptatie van homo’s en lesbiennes. Zou het ‘roze’ gebouw hier dan ook een beetje voor staan?

Ook al weet ik dat het gebouw roze is geschilderd voor Let’s Gro, voor mij staat het toch wel voor homo-acceptatie. En dat vind ik een gave gedachte. Weet je namelijk wat zo leuk is in Groningen? Iedereen wordt hier geaccepteerd. Er worden duizenden internationale studenten getrokken naar de stad, voor wie ontzettend veel dingen worden georganiseerd. Voor ouderen wordt er jaarlijks de Winterwelvaart georganiseerd en ook voor de kleintjes zijn er voldoende evenementen, zoals de intocht van Sinterklaas.

Onder de studenten zijn er ook genoeg verschillende types: aankomende Picasso’s, toekomstige Rutte’s en Zuckerberg’s in spé. En weet je? Iedereen kan zich ergens bij aansluiten. Bij een theatervereniging, studievereniging, debatvereniging, tafeltennisvereniging tot aan studentenraden en organisaties die je ondersteunen als je als student wilt beginnen met ondernemen. Er zijn zelfs cafés speciaal voor homo’s en lesbiennes en er worden grote feesten voor alle internationals georganiseerd, waar Nederlandse studenten ook meer dan welkom zijn.

Hoe dan ook, het roze pand gaat over een paar maanden wel tegen de vlakte. Jammer. Ik vond het wel wat hebben. Gelukkig komt er wel een heel nieuw pand voor in de plaats en guess what? Die wordt uitgekozen door de Stadjers!