Fit met … wie niet?

Fit met … wie niet?

21 maart 2016 door Patrice
Deel deze pagina

Fit met … wie niet?

Fitgirl hier, foodblogje daar. We kunnen er niet meer omheen: fit is het nieuwe zwart! Als student is het af en toe best lastig om mee te gaan met deze hype. Op maandag commissie (alocohol drinken), dinsdag huisavond (alcohol drinken), woendag clubavond (alcohol drinken), donderdag stappen (alcohol drinken) en dan heb ik het nog niet eens over het weekend. Toch is het mij deels gelukt om gedeeltelijk deel te nemen aan de ‘fit hype’. Hoe? Niet zo moeilijk. It’s all about balance. O en de fit girls (fit met *vul een willekeurige naam in*) hebben me hier ook wel een beetje bij geholpen.

Als student lust ik zeker een wijntje of biertje en gaat er vaak na het stappen ook wel een pizza of kapsalon in. In het begin trok mijn lichaam dit nog wel aardig, omdat ik 4 dagen in de week in de horeca werkte en nog twee keer in de week volleybalde. Na een half jaartje waren de kwabbeltjes op m’n heupen zichtbaar en schrok ik me een ongeluk toen ik op de weegschaal stond. Daar moeten we iets aan doen dacht ik.. Oplossing: Instagram en Facebook! Ik begon massaal fit chicks en foodblogs te volgen en werd dood gegooid met heel veel tips op het gebied van eten en sporten.

Gevolg: veel motivatie om nu toch echt een keer gezond te eten en meer te bewegen. Motto van de fitgirls: ‘gezond eten is een lifestyle’ en ‘hou je aan de 80/20-regel, dan komt alles goed’. En dat begon ik te doen. In plaats van een bord brinta met melk en (veel) suiker at ik nu ‘s ochtends havermout met water en een stuk fruit. Van pakjes en zakjes naar verse groenten en van nutella op m’n brood een plakje kipfilet. Uiteraard volg ik strikt de 80/20 regel: 80 procent gezond eten en 20 procent alchol. Ideaal!

Naast gezond eten is sporten ook belangrijk. In Groningen zijn er voldoende hardloop/sportevenementen, lucky me! Door af en toe aan een evenement deel te nemen blijf ik gemotiveerd. Zo train ik nu voor de ladies run in juni (10 km). Zonder deze doelen blijf ik liever nog eventjes in bed liggen met een paar series. Groningen helpt mij dus gewoon mee om sportief te blijven, super toch?