Huh, waar is je deur?

Huh, waar is je deur?

24 mei 2016 door Patrice
Deel deze pagina

Als feut zijnde heb je het niet altijd even gemakkelijk. Jij bent het broekie, weet eigenlijk nog niets over het studentenleven en mag alle rot klusjes voor de ‘oudere jaars’ oplossen. Helemaal als je in een verenigingshuis woont kan het leven als feut soms best lasting zijn.

Naast het feit dat je altijd de vuilnis weg moet brengen, wat opzich niet zo heel erg is, is er één ding waar je als beginnend student niet op zit te wachten: het feit dat je geen deur hebt. Ik ben zelf geen lid, dus ik was wel benieuwd hoe de vork nu echt in de steel zat.

Tijdens Bevrijdingsfestival kreeg ik eindelijk de kans om dit te ontdekken. Mijn vriendinnen en ik waren lekker aan het dansen bij de bus toen we aan de praat raakten met een groep Vindicaters. Gezellig dat het was, mochten we een bezoekje brengen aan hun Vindicathuis vlakbij Westerhaven.

Naast de bijzondere GK, wat meer leek op ‘t Golden Fust maar dan in het klein, waren er nog meer opvallende zaken in dit huis. Tijdens de rondleiding waren er al op de eerste verdieping wat opvallende zaken. Er waren namelijk twee (mini) kamers zonder deur. Of nou ja, er was wel een soort van deur, maar dit was een open deur, zonder raam. Een beetje zoals de oude films in het Wilde Westen.

Nieuwsgierig als ik ben vroeg ik de feut waarom hij niet echt een deur had en waarom iedereen zo binnen kon lopen. Jammer genoeg was deze feut zo dronken dat hij mijn vraag negeerde en direct naar de wc rende om de genuttigde drankjes allemaal tegelijk in de wc te kieperen. Antwoord op mijn vraag heb ik dus nooit gekregen..

Ik liet het hier natuurlijk niet bij! Na enige research kwam ik erachter dat het nergens op slaat dat je pas een deur krijgt als je seks hebt gehad (zoals de meeste mensen beweren). Waarschijnlijk hadden de mannen gewoon aan het ouwehoeren of vechten en waren de ramen die in de deuren horen gesneuveld. Of misschien zijn ze wel weg gehaald tijdens de ontgroening. Een nieuw raam voor in je deur is best wel een goedoe, dus waarschijnlijk hebben ze dit gewoon zo gelaten zoals het was.

Geen zorgen dus: als feut heb je het al moeilijk genoeg, maar een beetje privacy wordt je heus wel gegund.