Lichtblauwe velvet en design

Lichtblauwe velvet en design

15 februari 2017 door Patrice
Deel deze pagina

Woensdagmiddag, 15 februari 2017. Het is ongeveer 1 uur 's middags als ik door de Oosterstraat fiets met een veel te warme jas. Dit had ik gisteren niet zien aankomen. Noch tijdens mijn hardlooprondje door het stadspark, noch tijdens het stappen. Ik ben zwaar verbaasd, want het is vandaag 15 graden! Gelukkig waren er mensen die het weerbericht vanmorgen wél hadden gecheckt. Zonnebrillen staan weer te shinen op de witte neuzen. De dikke sjaals zijn thuis gelaten en de jassen mogen weer open.

Onderweg naar het prachtige Academiegebouw zie ik studenten en werkenden genieten van een frisse Radler op het terras van de Drie Gezusters. De trappen van het VVV-kantoor op de Grote Markt zijn niet meer zichtbaar. Deze zijn bezaaid met mensen die genieten van de eerste echte zonnestralen van het nieuwe jaar. Iedereen lijkt vandaag een stuk vrolijker dan gisteren. Het zorgt voor een glimlach op mijn gezicht.

En dan ineens zie ik iets anders shinen. Een jongen in een lichtblauwe velvet broek met een rood, wit gestreept shirtje heeft mijn aandacht getrokken. Hij wijst naar iets in de lucht en schreeuwt “design”. Waar zou hij het over het over hebben, vraag ik me af. Zou hij zijn bijzondere broek bedoelen met wijde pijpen, welke hem eigenlijk niet heel sexy staat? Zou hij de velvet-trend bedoelen? Zou hij zijn outfit hebben afgestemd hebben op de lichtblauwe hemel en dat ‘design’ vinden, omdat het zo perfect matcht?

Zijn vriend helpt me al snel van mijn ideeën af. “Hé gast, we hebben nog peuken nodig!” schreeuwt hij met een schorre stem. Waarschijnlijk was deze sailor met zijn lichtblauwe velvet broek met wijde pijpen gewoon nog steeds dronken van zijn huisavond van gisteren en was hij gewoon blij dat hij kon lezen wat op één van de uithangborden in de Oosterstraat stond. Een nutteloze opmerking, maar wel op een prachtige zonnige dag.

Ik fiets snel door naar mijn college. Want ja, dat gaat ook gewoon door. Weer of geen weer. Deze sailor zal waarschijnlijk de hele dag in zijn sexy outfit vertoeven. Zo’n outfit is immers geschikt voor veel activiteiten. O ja, behalve tijdens een presentatie of iets dergelijks. Dan zou ik het blauwe velvet inwisselen voor zwart katoen. Of zwart kasjmier natuurlijk, als design toch meer je ding is.