Omgekeerde dag

Omgekeerde dag

19 juni 2016 door Patrice
Deel deze pagina

Omgekeerde dag

De lucht van shoarma om 7 uur in de ochtend. Het leek wel alsof ik een nacht op stap was geweest en nog even in de Hasret zat om een goede bodem te leggen voor de volgende dag, maar niets was minder waar. Ik lag gewoon op bed en was die avond ervoor netjes om 11 uur gaan slapen, omdat ik de volgende dag weer moest gaan werken.

Om 7 uur ‘s ochtends werd ik een paar keer wakker van de deurbel, vreemd. Ik besloot een kijkje te gaan nemen bij mijn huisgenoten een verdieping lager. Wat ik rook toen ik binnen kwam was de lucht van shoarma. Één van mijn huisgenoten was doodnormaal shoarma aan het bakken voor een groep van 10 man. Oké, ietwat bijzonder. Zij vonden het niet zo vreemd, want ze hadden een omgekeerde dag.

Een omgekeerde dag hield in dat ze begonnen alsof ze net uit de kroeg waren gekomen, dus met een lekkere vette hap. Daarna zouden ze hem op het zuipen zetten, gewoon zoals tijdens een normale avond. Rond een uur of 12 ‘s middags werd het avondeten geserveerd, op dat moment waren de jongens al stomdronken.

In de middag gingen ze weer ontnucheren en deze verliep zoals op een normale dag. Gewoon, op een terrasje in de stad of met wat studieboeken. In de avond (na de ‘lunch’) gingen ze naar de ub om bezig te gaan voor de studie. Oh ja, en als dat gedaan was gingen ze allemaal apart ontbijt eten om 11 uur ‘s avonds. Want ja, normaat at je je ontbijt ook altijd alleen.

Wie deze omgekeerde dag uitgevonden heeft weet ik nog steeds niet helemaal, maar ik weet wel dat deze dag maar één keer in het jaar mag plaatsvinden. Ik denk om even je routine te doorbreken en even los te komen uit de sleur. Of omdat je dan een soort van legaal in de ochtend om 8 uur al mag beginnen met zuipen.

Best een goed idee eigenlijk zo’n omgekeerde dag, ook als je niet zo veel op stap gaat als mijn huisgenoten. In dat geval mag je lekker uitslapen tot 11 uur ‘s avonds en chips eten terwijl je Netflix kijkt als je net wakker bent. Best oké toch?