Samen zul je alles delen

Samen zul je alles delen

30 mei 2016 door Patrice
Deel deze pagina

Samen zul je alles delen

‘Op kamers wonen’ Dat was mijn grote droom als middelbare scholier. Want ja, dan kon ik lekker doen wat ik wilde, wanneer ik wilde en hoe ik dat wilde. Ik hoefde geen rekening meer te houden met het feit dat de badkamer altijd bezet was door mijn zusje en ik kon mijn ontbijt maken zonder dat mijn vader in de weg liep.

Toen ik voor het eerst op kamers ging liep dit toch anders dan ik had verwacht. Mijn (niet zo schone) keuken was vaak in gebruik door één van mijn drie andere huisgenoten, waardoor ik moest vaak moest wachten totdat ik kon koken. En dan heb ik nog niet eens over de enorme berg met afwas gesproken.

M’n huisgenoot en ik hadden vaak tegelijk college. Dit betekende ook nog eens vechten om de badkamer. Douchen deed ik op een gegeven moment maar in de avond, want ‘s ochtends douchen zat er echt niet in. M’n huisgenoot kon net even iets gemakkelijker opstaan dan ik.

Iets dat het hebben van gemeenschappelijke ruimtes nog leuker maakt is het schoonmaken. Iedereen maakt even veel gebruik van de ruimtes, dus iedereen moet ook even veel schoonmaken. Dé oplossing hiervoor: een schoonmaakrooster. Helaas houdt niet iedereen even veel van schoonmaken en heb ik in alle huizen waarin ik heb gewoond altijd wel een huisgenoot gehad die wel veel shit achterliet in de gemeenschappelijke ruimtes, maar het vertikte om schoon te maken.

Het gevolg hiervan: irritaties. Wat vind ik het daarom altijd fijn om weer even bij m’n ouders te zijn. Doordat mijn zusje ook niet meer thuis woont en er nu eten voor mij wordt gemaakt heb ik geen last meer van gemeenschappelijke ruimtes die altijd bezet zijn. Ideaal!

Ondanks het delen van alle gemeenschappelijke kamers is het toch wel ongelofelijk fijn om thuis te komen in een huis die je moet delen met je huisgenoten. Even samen een wijntje drinken als je een lange dag in de UB hebt gezeten, of even je hart luchten als je gezeik hebt gehad met die leuke boy uit de Negende.

Uiteindelijk begrijpen je huisgenoten je toch net eventjes beter dan je ouders, omdat ze in hetzelfde schuitje zitten als jij. ‘Samen zul je alles delen’ geldt dus ook voor hiervoor. En uiteindelijk is het zo heerlijk om even je ei kwijt te kunnen: een belangrijke factor voor een goede nachtrust!

Helaas de volgende ochtend wel weer hetzelfde liedje in de badkamer, maar dat moet je maar even vergeten!