Studentjes op Happn

Studentjes op Happn

13 december 2016 door Patrice
Deel deze pagina

Studentjes op Happn

“Tijdens je studententijd is de kans groot dat je de liefde van je leven ontmoet”: is dit jou al gelukt? Mij in ieder geval nog niet. Natuurlijk zijn er genoeg plekken om leuke (in mijn geval) mannen te ontmoeten, maar of er nu echt ‘relationship-material’ tussen zit… Ik heb ze in ieder geval nog niet gevonden. Als je iemand tijdens het stappen ontmoet zit er zo’n hoeveelheid alcohol in dat de ware aard van het beestje al tijdens de eerste date wel naar boven komt. Natuurlijk heb je uitzonderingen, maar deze zijn meestal al bezet.

Als single heb je het soms dus best zwaar op de datingsmarkt in Groningen. Gelukkig bestaat er hulp van bovenaf. Na Tinder zwoor ik bij Happn. Happn selecteert mannen die jij bent tegengekomen. Op straat, in de kroeg, in de ub, noem maar op. Happn vertelt je zelfs hoe vaak je iemand bent tegengekomen en in welke straal diegene zich bevindt. Wel een beetje creapy, maar wel een goed hulpmiddel om te weten wat er allemaal in Groningen rond loopt.

Wat betreft de échte studentjes op Happn: deze pik je er zo uit. Hun profiel bevat zeker een foto met de jaarclub, het liefst op een 21-diner. Allemaal gelikte kapsel en strak in pak. Netjes op een rij en het liefste met een beetje humor in de foto. Als ze lid zijn bij een sportvereniging kan je hier niet omheen. Zijn ze lid bij een roeivereniging dan zie je een stoere roei-foto, zijn ze lid bij een zeilvereniging dan zie je de mooiste zeil-actie-foto’s voorbij komen en lopen ze graag met een stokkie achter een balletje aan dan zie je natuurlijk een hockey-actie-foto. Een foto van een student alleen op de foto komt zelden voor. Het is blijkbaar not done om alleen op de foto te gaan, hiermee laat je zien dat je niet sociaal genoeg bent.

Goed, als je eindelijk hebt uitgevogeld wie nu de ‘Roderick’ is op Happn kan je hem een hartje geven. Als hij jou ook ‘leuk’ vindt dan kan je een gesprekje beginnen. En dan komt het, de openingszin… Het vinden van de juiste openingszin is nog een hele klus. Je kunt natuurlijk niet saai overkomen, maar je mag ook niet direct teveel van jezelf weggeven. De kunst is om zo spannend mogelijk te blijven, anders krijg je geen reactie terug van Roderick. Een openingszin moet dus zo origineel mogelijk zijn, met een sprankje humor. So what about: We hebben elkaar puur op uiterlijk gekozen. Laten we nu beiden doen alsof we super geïnteresseerd zijn in elkaars innerlijk.

Waarom deze zin? Dat zal ik eens uitleggen. Je kan er namelijk wel omheen blijven draaien, maar ook op Happn is het één grote vleeskeuring. Good for you als je toch iemand vindt waarmee je meer dan één leuke date via Happn kunt regelen en waarmee je niet op de eerste date in bed belandt. Maar als ervaringsdeskundige kan ik zeggen: This ain’t gonna happ(e)n!