Tien tellen in de rimboe

Tien tellen in de rimboe

03 januari 2017 door Patrice
Deel deze pagina

Tien tellen in de rimboe

Spelletjes voor kinderen. Je kunt het zo gek niet bedenken of studenten maken er een drankspelletje van. Een meisje uit mijn werkgroep was laatst jarig. Ze gaf een feestje (in haar awesome huis in de Poelestraat) en had een paar meiden uitgenodigd. Toen iedereen binnen was gingen we van start met, ja wel, tien tellen in de rimboe! Een spel dat ik al ongeveer 15 jaar niet meer gespeeld had was ineens een hit geworden.

Hoe gaat dat dan in z’n werking? Nou, eigenlijk net zoals het normale ‘tien tellen in de rimboe’ spel. Eén iemand wordt aangewezen als de teller en de andere deelnemers zijn de lopers. De teller telt terug van 10 naar 1 en de deelnemers tikken de teller om de beurt op de rug en roepen dan hun naam. Iedereen verstopt zich zo snel mogelijk en de teller mag gaan zoeken. Als de teller iemand heeft gevonden moet diegene een shot nemen (dit keer jägemeister, ugh) en als de teller niemand meer ziet gaat ze opnieuw tellen, maar dan van 9 naar 1. Eerst moet de teller dan natuurlijk ook een shot nemen. Zo gaat het steeds door totdat de teller tot 1 moet tellen.

Super hilarisch, want op een gegeven moment is iedereen zo zat dat verstoppen een onmogelijke actie wordt. Dit is overigens niet het enige spelletje voor kinderen dat is omgegooid naar een drankspelletje. Stef Stuntpiloot bijvoorbeeld. Zoooo, wat heb ik een avonturen beleefd met die Stef… Op een bepaald punt kreeg ik Stef echt niet meer de lucht in. Als je iedere keer shotjes moet nemen als Stef het niet goed doet ben je al snel de lul.

Of het bordspel ’30 seconden’: heb je niet genoeg algemene kennis en kan je de vragen niet goed beantwoorden? Dan ben jij de sjaak. De stad halen nadat je het 30 seconden-spel hebt gespeeld? Dat is soms echt een onmogelijke opgave.

Elk studentenhuis heeft overigens zijn eigen favoriete spel. Bij ons was dat mexen. Als je een beetje goed kunt dobbelen ben je een echte koning en zorg je ervoor dat iedereen zat in zijn bedje kruipt.

Uiteraard hoeft niet elk spel een drankspel te worden. Laatst had ik een verjaardag en speelden we beerpong. Daarna was iedereen al behoorlijk van de kaart, maar klaar met spelletjes waren we nog niet. We hebben toen een ouderwets potje galgje gespeeld. Hoewel dit niet echt van een leien dakje ging (probeer maar eens woorden te raden als je dubbel ziet) was het wel om te gieren en hebben we dit nog bijna twee uur volgehouden. Om vier uur ’s nachts. Zonder alcohol! #LifeGoals

Dus, wil jij een feestje geven en weet je niet wat te doen? Haal gewoon een oud spel uit de kast en je hebt gegarandeerd de avond van je leven.