Vakantie vier je met je boeken

Vakantie vier je met je boeken

27 december 2016 door Patrice
Deel deze pagina

Vakantie vier je met je boeken

Eindelijk! Na 16 weken zwoegen en stressen is het zo ver, kerstvakantie. Twee weken lang genieten van vrijheid. Geen colleges, geen Nestor, geen hordes studenten die zich allemaal een baan willen maken naar de collegezalen, geen lange rijen voor het koffieapparaat, gewoon even geen universiteit. Dat was in ieder geval wat ik dacht op 26 december. Inmiddels is het 27 december en heb ik dit idee toch bijgesteld.

In de derde week van januari beginnen de tentamens namelijk alweer. Ook liggen er nog een aantal deadlines op de loer in januari. Na het maken van mijn tentamenplanning kwam ik tot de conclusie: in deze twee weken ‘vrij’ ben ik zeker niet van de universiteit af. Integendeel, ik zal deze vakantie alleen maar bezig zijn met mijn boeken, hoorcollege sheets op Nestor en mijn laptop voor het afmaken van een dossier. Ik kan wel dag zeggen tegen uitstapjes, uitslapen en feestjes. Ja jongens, ik vier mijn vakantie in de ub.

‘Het is maar één keer in het jaar kerstvakantie. Hoe kan ik er dan toch nog iets leuks van maken?’ vroeg ik me af. Gelukkig ben ik niet de enige die haar tentamenplanning al af heeft en moeten mijn klasgenootjes, net als ik, hard aan de bak. In deze twee weken ben ik dus niet alleen. Mijn uitstapjes naar de ub doe ik met mijn lotgenoten en uitslapen doe ik door de avond ervoor extra hard door te werken, zodat die wekker iets later af mag gaan. En die feestjes? Taart eten is toch ook een feestje? Daarom ga ik (nog het nog geen 1 januari is) deze week gewoon als pauze twee keer taart eten samen met de mensen waarmee ik studeer!

Hoewel ik dat echte vakantiegevoel niet zal krijgen deze laatste week van 2016 en eerste week van 2017 moet ik wel eerlijk toegeven: eigenlijk ben ik heel blij met deze vakantie. Zonder deze vrije weken ga ik mijn tentamens never nooit halen namelijk. Dus lieve kerstvakantie, wat vind ik het fijn dat jij in het leven bent geroepen. Door jou ga ik nu mijn tentamens rocken.