Wandeltocht

Wandeltocht

22 april 2016 door Patrice
Deel deze pagina

Ik zat er zo lekker in, had de smaak helemaal te pakken Ik kon de tijd vinden om vier keer in de week naar de sportschool te gaan (of nou ja, één keer hardlopen en drie keer naar Basic Fit). En toen gebeurde het, ik kreeg een blessure. Ik was aan het deadliften met veel te veel kilo’s. Vond mijn rugje niet zo leuk, dus nu moet ik de barbells even laten liggen zodat ik mijn rug niet nog verder ga slopen. Als ‘fit girl’ en eiwitreep addict moet je dan wel blijven bewegen. Dus heb ik iets anders verzonnen, wandelen! Ja ja. Weet je wel, wat je opa en oma waarschijnlijk doen als ze zich vervelen op een zonnige zondag.

Ik ben nu twee keer in de week aan het wandelen en ik moet toegeven (shame on me) het is heeeeerlijk! Waar wandel je dan heen vraag je je nu vast af? Nou, ik vind het een beetje stom om te wandelen zonder doel en dus gewoon rondjes te lopen. Daarom wandel ik vaak naar de supermarkt 4 km verderop (de terugweg is dan wel naar) of naar een vriendin.

Laatst had ik m’n huisgenoot/beste vriendin overgehaald om met me te wandelen. Gelukkig vindt ze dit zelf ook leuk om te doen, scheelt weer! Dus daar gingen we. Loopschoenen aan en richting de stad om een zonnige zaterdagmiddag. Dat het zaterdagmiddag was én zoning kwamen we al snel achter. Pff hé wat een drukte! Op de vismarkt was het al lastig wandelen, maar door in de Folkingestraat hadden we echt even moeite om door de menigte heen te komen.

Na de Folkingestraat overleefd te hebben wandelde we verder via de Grote Markt weer terug naar de Korrewegwijk. Onderweg kwam er een ijsjesverkoper langs gefietst met op zijn vest ‘IJssie voor mijn meissie’. Geniaal! Dat was overigens wel het enige genial aan deze man, want wat een kabaal maakte hij met z’n irritante bel.

Eenmaal verlost van de ijscoman en aangekomen bij de Grote Markt stonden we beide even stil bij de bushalte op de Grote Markt. We moesten beide even twee keer knipperen voordat we door hadden wat daar aan de hand was. Er stond een man compleet naakt zijn veters te strikken. Hij had alleen nog schoenen aan… Oprecht, je kon echt alles zien! Zijn mede busreizigers stonden er gewoon omheen alsof er niets aan de hand was. Een oudere vrouw was wel tegen hem aan het schreeuwen. Heeeeel bizar…

Goed, dat verwerkt te hebben vervolgde onze wandeltocht naar de Korrewegwijk. Eenmaal op de Korreweg aangekomen zag ik wel zo iets vreemd dat ik mijn wandelpartner even moest ophouden. Er zat een kale man in een compleet lege, groene kamer met zijn ogen dicht voor het raam te mediteren.

Na ook dat verwerkt te hebben vonden we het wel genoeg geweest voor vandaag met onze wandeltocht. De volgende keer doen we gewoon lekker een paar rondjes plantsoen!