Appstuderen

Appstuderen

19 februari 2018 door Yvonne
Deel deze pagina

Om het studeren net even wat overzichtelijker en/of makkelijker te maken, zijn er heel veel apps te vinden. Maar welke zijn nou echt handig om te gebruiken?  Hieronder geef ik een selectie van mijn meest gebruikte studeer-apps.

  • Google Docs

Google Docs kent iedereen waarschijnlijk wel, maar de app zelf vind ik ook handig. Als je ‘offline modus’ aanvinkt kun je altijd bij je bestanden komen en hoef je tijdens het reizen niet per sé internetverbinding te hebben. Dan heb je geen frustratie meer als een bepaald bestand niet wil openen, omdat de wifi het niet doet. 

  • Google Sheets

Wanneer je samenwerkt met een groepje, geeft deze app een fijn overzicht. Via het internet willen sommige tablets nog wel eens haperen en met deze app heb ik zelf geen problemen.

  • Evernote

In Evernote kunnen geen ellenlange bestanden getypt worden (niet aan te raden om hoorcolleges in te organiseren). Wat deze app als voordeel heeft, is dat je bestanden per categorie kunt indelen en organiseren. Zo heb je geen gedoe meer met losse bestanden die nergens meer terug te vinden zijn. Ook kun je op verschillende apparaten aan de bestanden werken.

  • Toddlr

Toddlr is een echte time-managementapp. Wanneer je voor een vak een logboek moet maken kan deze app handig zijn om te gebruiken. Het principe is simpel: een druk op de rode knop en vanaf dan wordt de tijd dat je aan je verslag werkt getrackt.

  • iScanner

Met deze app maak je van een gemaakte foto in no-time een pdf-bestandje. Deze kan vervolgens via de mail gedeeld worden. Ook kunnen er verschillende folders aangemaakt worden, waardoor het overzicht wordt behouden tussen verschillende vakken.

Welke apps vind jij handig om te gebruiken bij het studeren?