Kerst in Groningen!

Kerst in Groningen!

06 december 2017 door Yvonne
Deel deze pagina

Inmiddels is Groningen alweer helemaal in de kerstsferen. De winkelstraten hangen al weer vol met lichtjes en natuurlijk kun je, ook dit jaar weer, je schaatskunsten vertonen op de ijsbaan op de Grote Markt. Wanneer je niet zo bent van het zwieren en zwaaien of als je het gewoon dodelijk saai vindt om alleen maar rondjes te schaatsen, zijn er ook nog andere activiteiten te doen op de ijsbaan. Zo wordt er curling georganiseerd en is er een ijshockeycompetitie. Meer informatie kun je vinden op citytrip.groningen.nl.

Is jouw studentenhuis toe aan dosis Zweedse gezelligheid? Ga dan met je huisgenoten/vrienden/familie naar de Zweedse kerstmarkt in de Suikerfabriek op 9 & 10 december. Hier zijn allerlei versieringen en woonproducten te koop om jouw kamer een Zweedse ‘kerstvibe’ te geven.  Naast dat het natuurlijk al leuk is om langs alle kraampjes te lopen, is er nog veel meer te doen. Je kunt helemaal ‘creabea’ bezig zijn tijdens allerlei creatieve workshops, zoals handletteren en een eigen kerstkaart maken. Daarnaast is er aan alle foodies onder ons ook gedacht. Er zijn allerlei Zweedse lekkernijen te koop bij de kraampjes, denk aan wafels en warme broodjes. Ook aan de vogels zijn niet vergeten, voor hen zijn er heuse cupcakes en taarten te koop.  Meer informatie over deze kerstmarkt staat op zweedsekerstmarkt.nl.

In de stad zelf is er de ‘Winterwelvaart’ bij de kades van de Hoge, Lage en Kleine der AA. Hier leggen ruim twintig schepen aan. Op deze schepen kun je genieten van muziek en theater. Daarnaast is er ook een wintermarkt. Meer info is te vinden op winterwelvaart.nl.

Ook in de stad zelf is er een kerstmarkt in de Martinikerk. Deze vindt plaats op 16 december. Hier kun je de originele kerstsfeer proeven. Meer informatie komt t.z.t. op hun Facebookevent.

Helaas is er in Groningen geen SantaRun meer zoals voorgaande jaren, een hardloopevenement waarbij je verkleed als kerstman door Groningen rent. Er is natuurlijk nog genoeg te beleven rondom Kerst, zoals hierboven te lezen. Daarnaast organiseren veel studieverenigingen en studentenverenigingen een kerstgala en worden er ook andere kerstactiviteiten georganiseerd.