Cultureel Studentencentrum Usva

Usva is hét culturele studentencentrum van Groningen. Usva bevindt zich in een oude bank van de ABN aan de Munnekeholm. Binnen in het gebouw zijn nog steeds de sporen van deze bank te vinden, zo zit de zware kluisdeur nog in de muur van de balletzaal!

Usva beschikt over een eigen theater waar verschillende voorstellingen worden opgevoerd: van theatervoorstellingen tot quiz nights en van optredens tot cursuspresentaties.

Daarnaast worden er bij Usva zeventig verschillende cursussen gegeven op het gebied van drama, dans, muziek, beeldende kunst, fotografie, video en literatuur. Zo kan je op drie verschillende niveaus klassiek dansen, maar ook jazzdance, Egyptische buikdans en tapdans ontbreken niet.

Is dans niet jouw sport? Dan kun je ook zangcursus of pianoles nemen, fotografie of grafisch design volgen of wekelijks een les pilates bijwonen. Bijna alle cursussen worden gegeven op verschillende niveaus, dus er is voor iedereen iets bij.

Naast de theatervoorstellingen en cursussen geeft de Usva ook subsidies aan RUG-studenten die een cultureel project op willen zetten. Denk bijvoorbeeld aan de toneelstukken van het Groninger Studenten toneel en Groningen Student Theatre Society.

Bevalt het je goed bij Usva? Dan kun je ook actief worden in de organisatie. Usva zoekt ieder jaar weer nieuwe commissieleden om verschillende activiteiten te organiseren zoals het filmfestival Flicks, de singer- songwriter wedstrijd Nootuitgang en Usva at the Park. Genoeg te doen dus!

Wil je meer weten over de Usva? Kijk dan op:
www.usva.nl

 

Deel deze pagina