GSO Mira

Mira is een groot studenten-symfonieorkest in Groningen, dat al is opgericht in 1969. Op dit moment bestaat het orkest uit ongeveer veertig leden. De leden van het orkest zijn niet alleen erg enthousiast en gedreven, ook houden ze van veel gezelligheid! Zo borrelen ze iedere week na de repetitie op donderdagavond in hun stamcafé ‘De Walrus’. Het orkest bestaat uit studenten van de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool en het Prins Claus Conservatorium. 

GSO Mira

Ieder jaar geeft Mira twee concerten in de Oosterpoort, een grote schouwburg in het centrum van Groningen. Daarnaast worden er ook concerten in andere plaatsen in het noorden gegeven. Ook wordt er elke twee jaar een reis naar het buitenland georganiseerd, zo is Mira al op tournee geweest in Zwitserland, Spanje en Zweden! Ook wordt het orkest, of een deel daarvan, vaak ingehuurd voor de begeleiding van koren of andere muzikale projecten.

Wanneer je mee wilt spelen met Mira, moet je eerst auditie doen, deze worden tweemaal per jaar gehouden. Als je eenmaal in het orkest zit, kan je naast het spelen zelf ook actief worden in allerlei commissies, zoals de activiteitencommissie en de programmacommissie. Zij kiezen de stukken uit die dat jaar gespeeld worden. Het repertoire is laat-romantisch, zo zijn er de afgelopen jaren werken ten gehore gebracht van Mozart, Beethoven, Strauss en Brahms.

Wil je meer weten over Mira? Kijk dan op:
www.gsomira.nl
 

Deel deze pagina