Hofdansvereniging Plaisir Courtois

Streetdance, hip-hop, klassiek ballet, line dancing, je hebt er vast wel eens van gehoord. Maar wist je dat je in Groningen ook op een héél andere manier kan dansen? Bij Hofdansvereniging Plaisir Courtois heb je namelijk de mogelijkheid om je historische dansmoves te ontwikkelen! Elke dinsdagavond wordt er geoefend in de theaterzaal van Kolder & Co door groepen van verschillende niveaus. 

Hofdansvereniging Plaisir Courtois

De dansen die worden beoefend komen uit verschillende periodes, namelijk de Renaissance, Barok en de Weense periode (19e eeuw). Een historische dans is natuurlijk niet compleet zonder de authentieke kostuums en bijbehorende etiquette. Je waant je dus even in de geschiedenis als danser aan het Europese hof! Een aantal leden vormen de optredensgroep, zij verzorgen regelmatig optredens tijdens bijvoorbeeld feestavonden, historische jaarmarkten of straatfestivals.

Naast de oefenavonden en de optredens worden er door de leden van Plaisir Courtois ook vaak gezellige activiteiten georganiseerd. Zo worden er regelmatig workshops gehouden, kan je mee op een gezellig dansweekend en zijn er (gemaskerde) bals. Ook worden er door de kostuumcommissie speciale workshops gegeven om je eigen historische kostuum te leren maken! Wanneer je nieuwsgierig bent geworden naar het hofdansen mag je altijd op dinsdagavond langskomen om te kijken en eventueel zelfs mee te doen.

Wil je meer weten over Hofdansvereniging Plaiser Courtois? Kijk dan op:
www.plaisircourtois.nl
 

Deel deze pagina