Dionysos

Algemene Studenten Vereniging Dionysos is een kleine vereniging met ongeveer 150 leden. In 1947 werd de toen nog christelijke vereniging opgericht met de naam VCS Hendrik de Cock. In 2002 werd afscheid genomen van het christelijke karakter en werd de naam in A.S.V. Dionysos veranderd. De vereniging heeft een gezellig pand aan de Nieuwe Kijk in ’t Jatstraat, dat zowel een warme stamkroeg als een bruisende feesttent kan zijn. Het pand heeft twee verdiepingen en drie barren, een keuken en ruimtes om te vergaderen of te studeren.

Door de kleinschaligheid zijn de leden van Dionysos een hechte groep: ook buiten de vereniging om gaan Dionysiërs veel met elkaar om. De leden van Dionysos zijn erg divers, maar toch heerst er een groot saamhorigheidsgevoel. Daardoor zijn er altijd wel leden waarbij jij je thuis kan voelen! Drie keer per week is er een soosavond, op maandag, woensdag en vrijdag. De Dionysiërs komen dan allemaal gezellig bijeen om samen te eten, kletsen, spelletjes te spelen of lekker te dansen. Naast deze avonden gaan de Dionysiërs een paar keer per jaar een weekendje weg en worden er bijzondere activiteiten en feesten gehouden. Zo kan je de show stelen in je griezeligste outfit tijdens het Halloweenfeest, meedoen met het Kleinkunstfestival en er wordt elk jaar een Kloosterweekend georganiseerd, waar je de kans krijgt een klooster van binnen te bekijken.

Binnen Dionysos bestaan er zogenaamde ‘gezelschappen’, verticale verbanden met leden die gedeelde interesses hebben. Als eerstejaars kan je je aansluiten bij een al bestaand gezelschap, of een eigen gezelschap oprichten. Voorbeelden van gezelschappen zijn het Pinkpopgezelschap, die samen naar Pinkpop gaan, en het Klussersgezelschap, zij zorgen ervoor dat het pand mooi blijft! Je talenten kan je ontplooien binnen één van de vele commissies die Dionysos rijk is, zoals de kookcommissie of de publiciteitscommissie. Dit is niet alleen gezellig, maar staat ook goed op je CV!

Je hoeft niet bang te zijn dat, wanneer je eenmaal lid bent van Dionysos, je studie hieronder te lijden heeft. Je beslist zelf hoe vaak je langskomt, dus wanneer je tentamens hebt, doe je het gewoon iets rustiger aan. Ook de introductieperiode is vrijblijvend, Dionysos kent geen ontgroening. Wel worden er een aantal speciale introductieavonden georganiseerd, en is er een introductieweekend. Ben je nieuwsgierig geworden naar Dionysos? Dan mag je altijd langskomen op de woensdagavond om een kijkje te komen nemen op het pand!

Wil je meer weten over Dionysos? Kijk dan op:
www.asvdionysos.nl
 

Deel deze pagina