A.S.V. Dizkartes

A.S.V. Dizkartes is in 1990 opgericht door een KEI-groepje dat zich niet kon vinden in het toenmalige aanbod aan verenigingen. Sinds 2000 bezit de vereniging een gezellige sociëteit aan de Peperstraat 21 in het centrum van de stad Groningen met daartegenover aan de Peperstraat 14 een studieruimte voor haar leden. Nu, bijna 28 jaar later, is Dizkartes uitgegroeid tot een volwaardige vereniging met een kleine duizend leden en hiermee zijn ze de grootste niet-traditionele vereniging van Nederland!

Dizkartes kent enorm veel verschillende verbanden zoals jaarclubs, commissies, disputen en disciplines waarin je actief kan worden. De vereniging is in zijn snelle groei nooit zijn unieke karakter verloren. De drie pijlers van Dizkartes zijn gelijkwaardigheid, diversiteit en dynamiek. Deze peilers uiten zich onder andere in het gelijkwaardige karakter van de introductieperiode voor aspirant-leden, de toegankelijkheid van het actieve lidmaatschap vanaf het eerste moment dat je lid bent en in de vele nieuwe genootschappen en commissies die er jaarlijks worden opgericht, ook door eerstejaars leden.

Naast het feit dat je elke week samen met je jaarclub of dispuut biertjes kan drinken op de sociëteit, organiseert Dizkartes ook veel leuke activiteiten waar je aan deel kan nemen. Zo wordt er elk jaar een wintersport georganiseerd samen met de zusterverenigingen uit Maastricht en Tilburg, vindt er jaarlijks een 3-daags feest plaats ter ere van de verjaardag van de vereniging (de Dies Natalis) en kan je bijna elke avond op de sociëteit een lekker (speciaal) biertje komen drinken. In 2015 heeft Dizkartes haar vijfde lustrum gevierd. Negen dagen lang is er gefeest op een externe locatie, waarbij elke dag in het teken stond van een andere activiteit. Zo was er een groots Gala, een clubdag, een oudledendag en voor iedereen die graag een keer een kijkje wil nemen in de anders besloten vereniging: de externendag.

Uniek aan Dizkartes is dat de vereniging geen ontgroening en hiërarchie tussen leden kent. Uiteraard heeft de vereniging wel een introductieperiode, die vooral gericht is op gezelligheid. Het doel van deze introductietijd is het kennismaken met je jaargenoten en de rest van de vereniging, zodat je je snel thuis voelt bij Dizkartes en alle facetten van de vereniging leert kennen!

Wil je meer weten over Dizkartes? Kijk dan op:
www.dizkartes.nl

Deel deze pagina