Ganymedes

Aan dit brede scala van verenigingen neemt ook Ganymedes LGBT deel. Het is een vereniging die is opgericht voor homoseksuele, lesbische, biseksuele en transgender studenten. Eind 2013 vierde de vereniging alweer haar eerste lustrum, een memorabel moment. Op dit moment telt Ganymedes ruim 200 leden.

Activiteiten
Elke donderdag is het feest bij Ganymedes, want dan is het tijd voor de wekelijkse borrel. Vanaf 22:00 staat het bier koud in de ene week De Kast aan de Oosterstraat en de andere week in de El Tram in de Gelkingestraat. De laatstgenoemde kroeg wordt vaak gebruikt voor een themaborrel, met uiteenlopende thema’s. Ook naast de borrels hoef je je als Ganymedes-lid niet te vervelen, er wordt namelijk elke maand een activiteit georganiseerd. Een movie night, casino-avond of een fotospeurtocht door de stad, elke maand kan je je weer met iets nieuws vermaken. Ook is de vereniging, die overigens haar naam dankt aan een figuur uit de Griekse mythologie, betrokken bij maatschappelijke activiteiten. Hierbij werkt Ganymedes veel samen met externe partijen als Stichting LGBT Groningen.

Deur staat voor iedereen open
Bij Ganymedes kan je met gelijkgezinde (en –geaarde) studenten praten, eten, drinken en stappen. Sommige leden zijn al jaren uit de kast en komen voor de gezelligheid. Voor anderen is een avondje bij de vereniging een eerste stap om uit te kast te komen of een eerste kennismaking met de gayscene. Bij de vereniging vinden deze studenten een veilige omgeving om dit allemaal eens rustig uit te zoeken. Ook voor studenten die al bij een studentenvereniging zitten of degenen die gewoon een keer een kijkje willen nemen, staat de deur wagenwijd open.

Wil je meer weten over deze studentenvereniging? Check de site van Ganymedes voor meer informatie!

Deel deze pagina