SIB

De SIB staat voor Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen. Dit is overigens niet alleen voor studenten Internationale Betrekkingen. Ook als je iets anders studeert ben je meer dan welkom bij deze vereniging. De SIB is de grootste internationaal georiënteerde studentenvereniging van Groningen, met al ruim 300 leden. Bovendien zijn ze verbonden aan de Verenigde Naties. Voor iedereen die ambitie heeft in deze sector is dit dus een uiterst interessante vereniging.

De SIB richt zich naar eigen zeggen op de juiste combinatie tussen inhoud en gezelligheid. Zo houden ze wekelijkse lezingen en organiseren ze studiereizen (leerzaam én leuk). Daarnaast organiseren ze op iedere maandag een borrel voor alle leden.

Net als bij veel andere studentenverenigingen kun je besluiten om bij een dispuut of bij een commissie te gaan. Deze verbanden houden de vereniging draaiende. Bovendien kennen ze bij de SIB ook projectgroepen. Een projectgroep kan door iedereen worden opgericht. Samen zet je je in voor het organiseren van een activiteit en dergelijke. Zo kun je je dus nuttig maken en daarnaast het beste uit je studententijd halen!

De SIB kent al een lange geschiedenis. In 1948 werd het onder de naam Nederlandse Studentenvereniging voor Wereldrechtsorde opgericht  in Leiden en Groningen, met goedkeuring van de koningin (niet onbelangrijk!).  In 1962 werd de naam veranderd naar SIB.  Vandaag de dag zijn ze still going strong!

Deel deze pagina