Vindicat Atque Polit

Vindicat atque Polit is de oudste studentenvereniging van Nederland en de grootste studentenvereniging van Groningen. Het Groninger Studenten Corps is een traditionele, algemene, niet confessionele vereniging, opgericht in 1815. De sociëteit ‘Mutua Fides’, het eigen gebouw van de vereniging, bevindt zich op een toplocatie midden op de Grote Markt in het centrum van Groningen. In 2013 is er een nieuwe sociëteit gebouwd naast het huidige pand, die een stuk groter zal zijn.

Met ruim dertig subverenigingen met een grote verscheidenheid aan activiteiten biedt Vindicat veel mogelijkheden om je studententijd wat meer inhoud te geven. Dit varieert van de Streek- of Bittergenootschappen (waar studenten uit bepaalde streken, steden en provincies zich in verenigen) tot debating clubs, culturele subverenigingen, faculteitsverenigingen en sportverenigingen.

Er zijn binnen Vindicat ook tal van commissies en besturen waarin je als lid allerlei (bestuurlijke en organisatorische) vaardigheden en ervaring op kunt doen, buiten je studie om. Verder zijn er veel jaarlijks terugkerende evenementen, variërend van symposia, grote (verkleed)partijen tot grote gala's, optredens op het balkon en andere spectaculaire feesten aan toe. Eén van de jaarlijkse hoogtepunten is de Kermesse D'Hiver in het najaar. In de zomer van 2014 viert Vindicat zijn 40ste Lustrum: een 14 dagen durend festijn. 

Het Groninger Studenten Corps heeft sinds haar oprichting zogenaamde 'huisleveranciers', dit zijn speciale studentenhuizen die officieel erkend zijn door het bestuur van de vereniging, ook wel Senaat genoemd, en waar minimaal vier leden van Vindicat wonen. Vindicat heeft op dit moment ongeveer 180 verenigingshuizen of zogenaamde corpshuizen. Tenslotte - niet onbelangrijk - zijn er binnen Vindicat ook jaarclubs en disputen. Een jaarclub vorm je met jaargenoten van hetzelfde geslacht, bij een dispuut verenigen leden zich met dezelfde interesses, zo heb je bijvoorbeeld een cabaretdispuut.

Wanneer je je bij Vindicat hebt aangemeld volgt de ontgroening. Dit is een pittige en verplichte introductietijd, waarin je je eigen jaar, de andere leden en de vereniging goed leert kennen. Na deze introductieperiode krijg je de tijd om een eigen jaarclub te vormen, waar je vervolgens vaak mee op de sociëteit te vinden zal zijn!

Wil je meer weten over Vindicat? Kijk dan op:
www.vindicat.nl
www.keiweekvindicat.nl


 

Deel deze pagina