Cultureel Studentencentrum Usva

 De Usva, hét culturele studentencentrum van Groningen, is de culturele voorziening van de RUG. Het centrum bevindt zich in een oude bank van de ABN aan het Munnikenholm. Binnen in het gebouw zijn nog steeds de sporen van deze bank te vinden, zo zit de zware kluisdeur nog in de muur van de balletzaal! 

De Usva beschikt over twee theaterzalen waar minimaal vijf avonden per week voorstellingen te zien zijn. Eén zaal bevindt zich in het Usva-gebouw zelf, de andere zaal is te vinden in het Harmoniecomplex, een gebouw van de RUG, in het centrum. De voorstellingen die hier worden gegeven lopen erg uiteen: van mooie grappen in het Comedy Café tot ontspannen JazzSessions, duistere toneelthrillers en filosofische lezingen.

Daarnaast worden aan de Usva zeventig verschillende cursussen gegeven op het gebied van drama, dans, muziek, beeldende kunst, fotografie, video en literatuur. Zo kan je op drie verschillende niveaus klassiek dansen, maar ook breakdance, Egyptische buikdans en tapdans ontbreken niet. Ook op muzikaal gebied is er van alles te beleven, zo kan je je opgeven voor zangcursus en door middel van een pianokaart mag gebruik maken van de oefenpiano. Portrettekenen, verhalen schrijven, digitale fotografie, deejayen, voor een klein bedrag is bijna alles mogelijk aan de Usva!
Naast de theatervoorstellingen en cursussen geeft de Usva ook subsidies aan RUG-studenten die een cultureel project op poten willen zetten. Ook worden er regelmatig exposities georganiseerd. Daarnaast is het mogelijk om als student te helpen met de organisatie van verschillende Usva-activiteiten. Je kan actief worden in verschillende commissies, of zitting nemen in het dagelijks bestuur van de Usva.

Wil je meer weten over de Usva? Kijk dan op:
www.usva.nl
 

Deel deze pagina