GM-insiders

Als je voor het eerst aankomt met de trein is het karakteristieke gebouw van het Groninger Museum, dat elke Groninger herkent, waarschijnlijk het eerste dat je ziet. Dit museum opende z’n deuren in 1874 en trekt jaarlijks zo’n 200.000 bezoekers! Het Groninger Museum loopt over van de moderne kunst, maar er zijn ook een hoop studenten te vinden, namelijk de GM-insiders! GM-insiders is namelijk een studentenvereniging met dit fantastische museum als ontmoetingsplek.

Bij GM-insiders draait het om kennismaking met (moderne) kunst en cultuur. Door lid te worden krijg je een jaar lang gratis toegang tot het museum en kun je deelnemen aan allerlei activiteiten speciaal voor GM-insiders, zoals rondleidingen, yoga tussen kunst, feesten, borrels, quizavonden, workshops en nog veel meer. Ook krijg je korting op de activiteiten die vanuit het Groninger museum worden georganiseerd, zoals de populaire Groninger Museum LIVE avonden. Op deze avonden komen er verschillende muzikanten, dichters en dansers van kunstacademie Minerva optreden in het museum. Op die manier kun je de tentoonstellingen op een totaal nieuwe manier beleven!

GM-insiders organiseert ook haar eigen rondleidingen. De vereniging heeft namelijk verschillende student-medewerkers die jou alles kunnen vertellen over de tentoonstellingen in het museum. Gratis toegang plus een gratis rondleiding dus! Maar het grootste voordeel van GM-insiders is natuurlijk dat je mensen ontmoet met dezelfde interesses als jij en misschien kun je wel contacten leggen met mensen uit de kunst scene.

Een lidmaatschap van een jaar kost 25 euro als je je inschrijft in september. Je kunt je ook inschrijven in januari, dan kost het 15 euro. Mocht je het nog niet zeker weten, dan kun je je ook aanmelden voor de nieuwsbrief en naar de activiteiten gaan als niet lid. 

Deel deze pagina